Milošević: Nemam srca da zadržim Tošića ako želi da ide

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.02.20. | 14:16

Ali to ne znači da će ga se Partizanov trener tek tako odreći. Naprotiv

Ima Zoran Tošić ponude da ode – nema Partizan nameru da ga se lako odrekne. Iako je dobio pozive da se preseli u Aziju, a Kairat i neimenovani kineski klub nude više nego što zarađuje u Humskoj, crno-beli nisu odustali od borbe da zadrže iskusnog vezistu.

Pregovori o produžetku saradnje su započeti, samo što su trenutno u slepoj ulici. Očekuje se da narednih dana budu nastavljeni, pa da svi budu načisto: da li Bambi ostaje ili drugi put odlazi sa Topčiderskog brda.
To oko odlaska još nije gotovo. Moja ideja je da probamo da zadržimo Tošića“, bori se Savo Milošević da krilni fudbaler ostane u klubu i kad mu istekne postojeći ugovor, 30. juna.

Izabrane vesti

Spreman je i za drugu, čini se, izvesniju opciju.
I ljudski, a i trenerski, kao neko kog je Tošić mnogo zadužio otkako sam šef stručnog štaba Partizana, neću ga zaustavljati ako je njegova ideja da ode. Jer, to zaslužuje. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba, videćemo šta će se desiti. Mnogo nam je Bambi doneo, potreban nam je, ali ne bih imao srca da ga sprečim, ako je odlučio da se još jednom oproba u inostranstvu. Moram i u tome da ga podržim“.

Partizan je sačuvao tim koji je igrao jesenas, niko tokom prelaznog roka nije napustio Humsku, pa sa takmičarske strane ne bi bilo prijatno treneru da mu usred sezone ode fudbaler projektovan za startnih 11, međutim...
Vreme je pokazalo da se bez svakog može. Trudimo se da zadržimo najbolje što imamo, uspeli smo da sačuvamo čitav tim, ali moglo je da se desi da neko plati 15.000.000 evra za Sadika, pa da moramo da se snalazimo. Igrali smo jesenas takav fudbal da dobijamo dosta ponuda za igrače, bilo da im je 17 ili da su stariji od 30 godina. Ovo je još jedan dokaz“, pojasnio je Milošević.

UMAR SADIK NE IGRA PROTIV PROLETERA

Partizan u subotu gostuje TSC-u u Senti, u sredu je na programu vanredno kolo sa novosadskim Proleterom u Humskoj, a narednog vikenda 162. večiti derbi na stadionu „Rajko Mitić“. Jedna od tema među crno-belima je kako sačuvati Umara Sadika za gostovanje Crvenoj zvezdi, jer Nigerijac ima sedam žutih kartona i naredni je suspendujući.
Vodimo računa, razgovaro sam sa našim napadačem“, kaže Milošević i ističe da neće namerno, kao neki inostrani treneri, insistirati da bivši fudbaler Rome „požuti“ u subotu, kako bi očistio kartone u sredu.

Jer...
Nema potrebe da pribegavamo tome. Tražiću da sutra Sadik igra maksimalno. Protiv Proletera sigurno neće igrati, pa nema potrebe da se bavimo tom temom“, dodao je Savo.

KOŠARKAŠI, VRAĆATE SE NA VISINE

Gledaju se preko nišana čelnici fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan, međutim, Savo Milošević kao čovek sporta posmatra širu sliku i u prvi plan stavlja igru, pa je zvanično obračanje medijima pred gotovanje TSC-u počeo porukom adresiranom na kolege iz druge sekcije.
Čestitam našim košarkašima osvajanje Kupa Radivoja Koraća. Bila je sjajna utakmica, u sjajnom ambijentu, Partizan se polako vraća na visine koje mu pripadaju i na kojima je bio. Drago mi je, jer sam košarku praktikovao, volim je i pratim“.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara