© Star sport
© Star sport

Aber iz Turske: Zvezda hoće Jaku Blažiča

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 14:06

Slovencu ostala godina ugovora sa Cedevita Olimpijom

Bio je tu na početku dominacije Crvene zvezde regionalnom košarkom. Možda će biti tu i naredne sezone. Ništa nije zvanično, ali kako se već danima šuška o mogućem povratku Jake Blažiča na Mali Kalemegdan, glasina se proširila do Turske.

Tamošnji novinar Fersu Jahjabejoglu javlja da je Slovenac moguće pojačanje crveno-belih za naredni takmičarski ciklus. Jajhabejoglu u košarkaškim krugovima važi za čoveka koji ume da donese tačnu vest – ruku na srce, i da omane – ali svakako vredi notirati da se 30-godišnji bek pominje kao rešenje na spoljnim pozicijama.

Izabrane vesti

Zasad nema potvrde ove informacije u samoj Crvenoj zvezdi, koja je pre svega fokusirana na što bolju pripremu igrača posle dvomesečne pauze za eventualno privođenje kraju ove sezone, međutim, po forumima i u košarkaškoj javnosti ime Jake Blažiča se uveliko dovodi u vezu sa aktuelnim prvakom ABA lige.

Razumljivo, ako se ima u vidu činjenica da se požrtvovanošću i odnosom prema dresu uvukao pod kožu Delijama, a zadržao dobre relacije sa ljudima iz kuba, što se moglo videti prethodnih sezona kad je u Beograd dolazio u dresovima Baskonije i Barselone.

Blažiču je ostala još jedna godina ugovora sa Cedevita Olimpijom, u čijem je dresu, pre prekida sezone, prosečno beležio 15,1 poen na terenima ABA lige, uz 36,2 procenta šuta za tri poena, te 5,6 skokova, 2,7 asistencija i 1,1 ukradenu loptu po utakmici.

(FOTO: Star sport)


tagovi

CedevitaOlimpijaJaka BlažičKK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara