Markus Hauard (©Starsport)
Markus Hauard (©Starsport)

ACB: Barsa sigurna pred treći meč sa Žalgirisom, Hauard zapalio mrežice u Vitoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 22:41

Košarkaši Barselone i Baskonije došli do pobeda u 30. kolu španskog prvenstva i zadržali prednost u odnosu na Real Madrid

Uspeo je Real u matineu nekako da savlada Saragosu uoči dolaska u Beograd i trećeg meča plej-of serije Evrolige sa Partizan Mozzart Betom. Nešto kasnije na parket su kročili i košarkaši Barselone i bez ikakve drame savladali Betis u Sevilji 85:77.

Katalonci su na startu druge deonice vodili 30:10.... Uspeo je domaćin koliko toliko da se trgne u nastavku, da bi u trećem kvartalu prišao i na devet poena minusa, ali nije to uzdrmalo četu Šarunsa Jasikevičijusa, iako je od plus 21 spala na višak od 10 poena pred poslednju četvrtinu. Bilo je to sasvim dovoljno da Katalonce ne uhvati nervoza, u odlučujućem periodu su bez većih problema čuvali dvocifren višak i upisali pobedu.

Izabrane vesti

Jasikevičijus je raspodelio minutažu, odmorio glavne igrače, a na kraju su se sa po 12 poena istakli Tomaš Satoranski i Aleks Abrines (4/6 za tri), dok je reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dodao 12 poena. Dvocifren je sa 10 bio i Nikola Mirotić.

Betis su sa po 16 poena predvodili Tajson Perez (11 skokova) i Volodimir Gerun (sedam skokova).

Barselona tako posle 30 kola ima učinak 25-5 i pobedu više od Reala, ali je Baskonija pobedom nad Breoganom (97:76) ostala rame uz rame sa aktuelnim vicešampionom.

Sastav iz Vitorije je do trijumfa predvodio sjajni Markus Hauard sa 30 poena, uz šut za tri 8/13. Rokas Giedraitis je dodao 16 poena (šest skokova), dok je Stiven Inok brojao do 10. Reprezentativac Srbije Vanja Marinković zabeležio je sedam poena za 16 i po minuta.

Dres Breogana nosila su dva srpska igrača: Nemanja Nenadić koji je susret okončao sa 12 poena i Nikola Tanasković koji je uz 10 poena ubeležio i pet uhvaćenih lopti. Poraženi sastav predvodio je Amerikanac Itan Hap sa dabl-dablom od 14 poena i 12 skokova.




tagovi

KK BarselonaKK BetisNikola KalinićŠarunas JasikevičijusBaskonijaBreoganMarkus HauardVanja MarinkovićNemanja NenadićNikola Tanasković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara