Nemanja Nenadić u dresu Breogana (©fiba.basketball)
Nemanja Nenadić u dresu Breogana (©fiba.basketball)

ACB: Nenadić briljirao u porazu od Reala, dobre role Simanića i Jovića nisu uzdrmale Valensiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 22:39

Velika pobeda Gran Kanarije u Badaloni

Real Madrid je u Vizink centru ubedljivo savladao Breogan 91:73, uprkos sjajnoj partiji bivšeg igrača FMP-a i Crvene zvezde Nemanje Nenadića.

Srpski košarkaš je meč protiv španskog šampiona okončao sa 22 poena, pet asistencija i četiri skoka, a pritom je i izvrsno šutirao: 7/7 za dva, 2/4 za tri i 2/3 sa linije penala.

Izabrane vesti

Ipak, ispratio ga je samo Itan Hap sa moćnim dabl-dablom od 21 poena i 19 skokova, dok je ostatak tima sakupio svega 30 poena.

U Realu je prednjačio Džanan Musa sa 21 poenom, šest skokova i tri asistencije. Valter Tavares je dodao 15 poena i sedam skokova, dok je isti poenterski učinak, uz dve uhvaćene lopte manje, ubeležio Geršon Jabusele. Dvocifren je bio i Rudi Fernandez sa 13 poena.

Košarkaši Valensije su upisali petu vezanu pobedu u oba takmičenja, pošto su pred svojim navijačima u Fonteti nadigrali Saragosu 88:76.

Pretila je Saragosi katastrofa posle treće deonicu koju je Valensija rešila sa 32:18 u svoju korist, ali su gosti do kraja uspeli da upristoje poraz.

Ćabi Lopez Arostegi je sa 14 poena predvodio pobednički sastav, dok su po 12 poena dodali Kris Džons i Haime Pradilja. Debitant Šenon Evans je za 11 i po minuta upisao po dva poena i asistencije.

U redovima Saragose je dobru partiju pružio Boriša Simanić sa 13 poena, pet skokova i asistencijom, dok je Stefan Jović uz sedam poena imao i sedam asistencije, kao i četiri uhvaćene lopte. Trigvi Hlinason je dodao 13 poena, dok su po 10 upislai Justinijan Džesap i Adaj Mara.

Gran Kanarija je iznenađujuće ubedljivom pobedom u Badaloni spustila zavesu na današnji program u ACB ligi, pošto je savladala Huventud sa 91:75.

Bivši igrač Mege Aleksandar Balcerovski je ubeležio 18 poena, dok je 15 dodao Džon Šurna. Do 13 je brojao Feran Basas, Nikolas Brusino je dodao 11, uz sedam skokova, dok je blizu dabl-dabla bio iskusni Endru Albisi sa 10 poena i osam asistencija.

U Huventudu 14 poena Kajla Gaja, 13 je dodao Giljem Vives, dok je 12 ubeležio Andres Feliz. Đoel Para je ubeležio dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova, dok su po 10 poena ubacili Simon Birgander i Ante Tomić.



tagovi

Nemanja NenadićBreoganKK Real MadridDžanan MusaKK ValensijaKK SaragosaBoriša SimanićStefan JovićGran KanarijaHuventudACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara