Nemanja Nenadić u dresu Breogana (©fiba.basketball)
Nemanja Nenadić u dresu Breogana (©fiba.basketball)

ACB: Nenadić odličan, ali Unikaha preveliki zalogaj za Breogan

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 22:52

Srpski košarkaš ubacio 17 poena, ali tim iz Malage odneo pobedu

Večeras su odigrana dva meča 28. kola ACB lige, a Unikaha je nastavila sa odličnim rezultatima i ubeležila devetu vezanu pobedu u oba takmičenja. Savladala je Breogan u Lugu 90:74, uprkos odličnoj partiji bivšeg igrača Crvene zvezde.

Nemanja Nenadić je ubacio 17 poena za poraženi sastav, uz šut 5/8 za dva i 2/3 van linije 6,75. Dodao je i po jedan skok i asistenciju, ali je Unikaha ipak bila prejaka.

Izabrane vesti

Tim iz Malage, koji će biti domaćin predstojećeg Fajnal fora FIBA Lige šampiona, nastavio je borbu sa ekipom sa Tenerifa u borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu, pa sada oba tima imaju po 19 pobeda, s tim što sastav sa Kanara ima meč manje. Breogan je na pragu doigravanja, sa pobedom manje od posrnule Valensije.

Ekipu Ibona Navara, koji je zajedno sa još pet prvotimaca u nedavno produžio ugovor sa klubom, predvodio je Tajson Karter sa 25 poena, dok su Dario Brizuela i Kendrik Peri dodali po 11.

Upravo su zlatni španski reprezentativac Brizuela i plejmejker reprezentacije Crne Gore Peri u grupi igrača koja je produžila vernost Unikahi. Uz njih su to uradili i Nihad Đedović, Dejvid Kraviš i Melvin Edžam. Uprava želi da zadrži još i Dilana Osetkovskog, ali za njega vlada interesovanje iz Evrolige.

U poraženoj ekipi Veljka Mršića su Nenadića ispratili Itan Hap sa 14 poena i sedam skokova, kao i talentovani Nemac, Justus Holac sa 13 poena i četiri uhvaćene lopte. Još dva srpska igrača upisala su se u listu strelaca, Nikola Tanasković sa devet i Stefan Momirov sa tri poena (dva skoka).



tagovi

ACB ligaBreoganUnikahaNemanja NenadićKendrik PeriDario Brisuela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara