Kevin Durent i Kajri Irving (©Reuters)
Kevin Durent i Kajri Irving (©Reuters)

Adebajo izašao na crtu paklenom triju Netsa, Irving presudio Majamiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.01.21. | 04:46

Rekord karijere centra tima sa Floride nije bio dovoljan za trijumf protiv Bruklina

Posle dva vezana poraza od Klivlenda košarkaši Bruklina dočekali su u svom Berklejs centru ekipu Majamija. Vodio je domaćin čitavim tokom prve tri četvrtine, ušao je u poslednjih 12 minuta sa 16 poena viška i na kraju jedva došao do pobede (128:124). Džejms Harden je preuzeo ulogu razigravača, Kevin Durent je bio u prepoznatljivom ritmu, Kajri Irving je pogađao kada je bilo najpotrebnije, a višak prostora odlično je koristio Džo Heris. Sa druge strane je jedan čovek imao svoj šou, Bem Adebajo. Odlično šutersko veče Netsa, 19 pogođenih trojki (51,4%), Majami je sa druge strane imao svega osam izgubljenih lopti, igrao je strpljivo, ali su ga par grešaka, uz loš šut za tri poena (28,3%) koštali trijumfa.

Heris je sa dve trojke otvorio meč i protivniku odmah stavio do znanja da je namestio ruku. Brzo Bruklin stiže i do dvocifrenog viška, koji je čuvao do kraja kvartala (36:25). Kako je Heris prvu četvrtinu otvorio sa dve trojke, tako je Nan drugu, pa se Majami ekspresno vratio. Ipak, usledio je novi rafal domaćina, koji stiže i do viška od 18 poena. Zahvaljujući trojkama Olinika i Adebajoa Majami je uspeo da se trgne i zaostatak pred drugo poluvreme svede na deset poena.

Izabrane vesti

Ništa nije slutilo ni u trećoj deonici da nas čeka uzbudljiva i dramatična završnica. Ubacio je Durent 13 poena u trećem periodu, Netsi su imali 16 poena viška pred odlučujući period, ali to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. Bem Adebajo je rešio da ne izgubi utakmicu, pratili su ga Robinson i Nan, pa je početkom četvrte četvrtine, serijom 13:0, prednost Bruklina prosto nestala.

Spustili su se gosti na poen zaostatka, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja i preokreta. Usledila je serija Netsa 8:0, pa serija Majamija 7:0. Igralo se potom koš za koš, Iguodala je prodao dve lopte i delovalo je da je kraj, ali onda je Goran Dragić uzeo stvari u svoje ruke. Iznervirao se zbog jednog faula koji mu je sviran u napadu, pa je vezao sedam poena i održao sastav sa Floride u utakmici. Robinson potom pogađa trojku za minus tri u poslednjem minutu, Irving je uzvratio sa dva penala, ali je potom napravio faul upravo nad Robinsonom i to pri šutu za tri poena, pa je sjajni šuter imao priliku da pribilži goste na samo dva poena.



Nastavili su da šalju Irvinga na liniju za slobodna bacanja puleni Erika Spolstre, pogodio je prvo, pa potom promašio drugo na sedam sekundi do kraja, Majami je imao napad za produžetak. Adebajo je završio na liniji za slobodna bacanja, ali je bio neprecizan, pa je četa Stiva Neša mogla da slavi pobedu.

Kevin Durent je na kraju bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 31 poenom, pratili su ga Irving sa 28 (18 u poslednjoj četvrtini) i Džo Heris sa 23, dok je Džejms Harden dodao 12 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova. Džef Grin je ubacio 11 poena. Blistao je u poraženoj ekipi Bem Adebajo sa 41 poenom (rekord karijere) i devet skokova, Dragić je dodao 19, dok su po 18 ubacili Kendrik Nan i Dankan Robinson.

Po završetku utakmice videli smo i primenu strogih pravila u borbi protiv pandemije virusa korona. Irving i Adebajo nisu smeli da razmene dresove.


U istom terminu odigrana su još dva susreta, Filadelfija je uz 33 poena Džoela Embida slavila kao gost protiv Detroita, doduše daleko teže od očekivanog (114:110), dok je Minesota naigrala Nju Orleans (120:110), 20 poena ubacio je Naz Rid, dok Pelikansima nije pomoglo ni Ingramovih 30 poena.

NBA

Nedelja

Bruklin - Majami

/Durent 31 - Adebajo 41/

Detroit - Filadelfija

/Elington 17 - Embid 33/

Minesota - Nju Orleans

/Rid 20 - Ingram 30/

Čikago - LA Lejkers 90:101

/Lavin 21 - Dejvis 37/

Dalas - Hjuston 108:133

/Dončić 26 - Gordon 33/

Finiks - Denver 112:120 (98:98)

/Pol 21 - Jokić 29/

Juta - Golden Stejt 127:108

/Mičel 23 - Kari 24/




tagovi

Bruklin NetsMajami HitKajri IrvingKevin DurantDžejms HardenBem Adebajo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara