Ajzea Tomas i Darijus Garland (©AFP)
Ajzea Tomas i Darijus Garland (©AFP)

Ajzea Tomas se konačno izborio za ugovor, ostaje u Šarlotu do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 13:18

Pre pet godina bio je jedan od najboljih strelaca u ligi i član druge petorke NBA, da bi se posle nekoliko sezona lutanja skrasio u Severnoj Karolini

Kako su preneli američki mediji, iskusni Ajzea Tomas ostaje u Šarlotu do kraja sezone. Hornetsi su zadovoljni učinkom dvostrukog Ol-star igrača sa klupe, od njegovog dolaska imaju sedam pobeda i dva poraza, pa je očekivano dobio novi ugovor.

Bivši košarkaš Bostona, koji je u sezoni 2016/2017 beležio 28,9 poena i 5,9 asistencija po meču, vodio Seltikse do finala istončne konferencije, gde ipak nije mogao da savlada Klivlend Kavalirse i Lebrona Džejmsa, krenuo je stranputicom posle trejda u tim iz Ohaja leta 2017. godine. Igrao je za Lejkerse, Denver, Vašington, Nju Orleans, tekuću sezonu počeo u Razvojnoj ligi, upisao svega pet nastupa u dresu tima iz Los Anđelesa i Dalasa, pre nego što je stigao u Severnu Karolinu.

Izabrane vesti

U ekipi Džejmsa Borega pronašao je mesto i sa klupe u pet navrata beležio dvocifren košgeterski učinak. U sinoćnjom trijumfu nad Nju Orleansom ubeležio je 15 poena, uz 5/9 iz igre i 2/3 van linije za tri poena.

Šarlot se bori za mesto u plej-ofu, deveti je na Istoku sa četiri pobede manje od šestoplasiranog Klivlenda, koji drži poslednju kartu za direktan plasman u doigravanje. Pokušaće Hornetsi sa Tomasom da izbegnu plej-in, ali na 10 utakmica do kraja ligaškog dela sezone to neće biti nimalo jednostavan zadatak.

Kako bilo, Tomas se dokazao kao pravi lider za kratko vreme u novoj sredini. Ostavio je veliki utisak i na prvu zvezdu ekipe Lamela Bola, koji je oduševljeno prihvatio činjenicu da 33-godišnji plejmejker ostaje u timu do kraja sezone. Nema sumnje da će biti od velike pomoći Hornetsima u pokušaju da se domognu doigravanja.



tagovi

Ajzea TomasŠarlot Hornets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara