Akile Polonara (©Starsport)
Akile Polonara (©Starsport)

Akile Polonara rekao zbogom Žalgirisu i traži novi klub

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 11:30

Italijanski reprezentativac, koji je početkom godine bio želja Crvene zvezde, slobodan u izboru sredine

Nakon polusezone u redovima Žalgirisa, Akile Polonara je u potrazi za novim klubom. Zvanično je obelodanjeno da napušta Kaunas po isteku zimus dogovorene saradnje.

Italijanski reprezentativac je tako slobodan u odabiru nove sredine, a poznato je da ga je Crvena zvezda želela u svojim redovima u januaru, ali nije uspela da ga angažuje zbog zabrane registrovajna igrača Evrolige koja je naprasno produžena do kraja marta.

Izabrane vesti

"Postojalo je veoma veliko interesovanje Zvezde. Uzeo sam tu opciju u obzir i zbog toga što sam već radio sa Ivanovićem u Baskoniji i bilo mi je veoma dobro s njim. Postojalo je veliko interesovanje obe strane. Ali, kada se desilo to sa Kampacom, kada je Zvezda dobila zabranu registracije, sve se završilo. Ali da, bilo je veoma blizu", pričao je nedavno Polonara za portal Basketinside

Polonara je posle neuspešne i kratke epizode u Efesu na kraju završio u Žalgirio Areni. Bio je deo ekipe Kazisa Maksvitisa koja se domogla plej-ofa elitnog takmičenja, osvojila Kup i titulu u Litvaniji.

U zelenom dresu prosečno je postizao 4,6 poena i 4,2 skoka na ecroseni, 6,7 poena i 6,2 skoka u litvanskom šampionatu. Ipak, nije bio u stanju da pomogne ekipi u borbi za trofej zbog povrede zadnje lože.

Videćemo gde će Akile nastaviti karijeru. Do sezone na izmaku važio je za jednog od najboljih krilnih centara u Evropi, ali mu je reputacija blago opala nakon što je pao u drugi plan kod Ergina Atamana u Efesu, a utisak je da se više očekivalo od Italijana i u Žalgirisu.

Njegov evropski uspon krenuo je od saradnje sa Duškom Ivanovićem u Baskoniji. Zajedno su osvojili i ACB ligu 2020. godine, da bi potom Polonara nastupao i za Fenerbahče pre prelaska u Efes.

"On je trener sa kojim sam imao najbolju sezonu u karijeri. Ulio mi je samopouzdanje. Te godine sam bio i igrač sa najviše minuta u EL, terao me je da igram i kada nisam zaslužio", ne tako davno izjavio je Akile Polonara.

Ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda ponovo pokušati da uspostavi saradnju sa italijanskim reprezentativcem, ali pre toga mora da odigra finale ABA lige.



tagovi

Akile PolonaraKauno ŽalgirisŽalgiriskk Žalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara