Mark Gasol (AFP)
Mark Gasol (AFP)

Ako ga Lejkersi precrtaju, Mark Gasol bi mogao da se vrati na početak puta ka zvezdama

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 15:50

Nije isključeno da španski centar obuče dres Đirone

Mark Gasol je posle Olimpijskih igara bio uveren da će se vratiti u Los Anđeles kako bi odradio drugu godinu ugovora sa Lejkersima. Ali, prema pisanju američkog novinara Marka Stajna, to više nije izvesno.

Izabrane vesti

"Nije potpuno sigurno da se Mark vraća u Lejkerse. Još nije poznato da li to znači da može da bude proleđen drugom timu ili bi odlučio da karijeru završi u domovini, poput brata Paua", napisao je Stajn.

Kako piše Marka, mlađi Gasol je prošle godine ispisivao najgoru statistiku u 13-godišnjoj NBA karijeri - 5,0 poena, 4,1 skoka i 2,1 asistencije. Njegova uloga u Lejkersima je, pored toga, bila veoma ograničena angažovanjem Andrea Dramonda, pa se spekulisalo o odlasku španskog reprezentativca.

"Bio sam peti u rotaciji, ali nije trebalo niko da mi to objasni", priznao je Mark koji je bio daleko od sjaja i u Tokiju - 5,8 poena, 4,3 skoka i 3,5 asistencija. Premalo da bi Španija stigla dalje od četvrtfinala.

A da li će njegova NBA karijera odmaći dalje od Los Anđelesa. Nedavno je bio uvučen u glasine o transferu u Minesotu, a sada se uvećava mogućnost da napusti Lakerse. Ako se to desi, madridski dnevnik spekuliše da mu ostanak u NBA možda neće biti prioritet, jer posle 10,5 sezona u Memfisu, igranje za treći NBA tim u tri godine i nova selidba teško bi pali njemu i pre svega porodici.

Zato je jedna od najozbiljnijih opcija Španija. Ali ne njegov matični klub Barselona u koju se prošle sezone vratio stariji brat Pau ( još se dvoumi da li da okači patike o klin) nego Đirona za koju je Mark vezan lično i sportski.

Tamo je prvi put stigao 2006. godine na poziv tadašnjeg trenera Svetislava Pešića i košarkaški eksplodirao. Kada je klub pre nekoliko godina bankorotirao, rešio je da ga digne iz finansijskog pepela. Potom je preuzeo ulogu predsednika, stabilizovao Đironu koja je za četiri sezone stigla od četvrtog do drugog ranga španske košarke.

Više puta je naglašavao da bi pre odlaska u igračku penziju voleo da odigra bar jednu sezonu u gradu koji mu je širom otvorio put ka zvezdama. Mnogi misle da je to baš predstojeća...


tagovi

Mark GasolĐironaLA Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara