Kendrik Nan (©Starsport)
Kendrik Nan (©Starsport)

Ako ovako nastavi, Kendrik Nan neće još dugo ostati u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 21:54

Savršeni Panatinaikos savladao PAOK za 10. pobedu, blistao bivši igrač Majamija i Lejkersa

Košarkaši Panatinaikosa osciliraju u Evroligi, ali u domaćem prvenstvu drže nivo. Nisu u svim mečevima bili jednako ubedljivi, na nekima su se i provukli, ali zasad pišu samo pobede i to je najbitnije. Novu su ubeležili u OAKA Areni protiv PAOK-a. Gosti iz Soluna su pružili dobar otpor, ali nisu imali rešenja za Kendrika Nana i Dinosa Mitoglua - 97:85.

Američki košarkaš već opravdava epitet velikog NBA pojačanja. Da nije bilo povreda, jasno je da bi sad igrao u najjačoj konkurenciji sveta, ali posle svih nevolja je odlučio da dođe u Evropu i vrati karijeru na pravi put. Izabrao je PAO i izgleda nije pogrešio, pošto se prilično brzo adaptirao i igra sve bolje iz meča u meč.

Izabrane vesti

Na poslednje tri utakmice u Evroligi beležio je 19 (protiv Partizana), 13 (protiv Efesa) i 24 poena (protiv Reala), dok je u Grčkoj odigrao najbolju partiju i sa 21 poenom predvodio tim Ergina Atamana do jubilarne 10. pobede (10-0). Ako ovako nastavi, samo je pitanje vremena kada će mu stići poziv da se vrati u NBA.

Ispratio ga je sjajni Dinos Mitoglu, koji se našao pod velikim opterećenjem zbog povrede Huanča Ernangomeza, ali izgleda da mu je baš to bilo potrebno posle velike pauze (16 meseci) koju je morao da napravi zbog korišćenja nedozvoljenih susptanci. Sa vrsnim partijama nastavio je večeras, pošto je upisao dabl-dabl protiv PAOK-a sa 19 poena i 10 skokova.

Na pragu da upiše dvocifrene brojke u dve kolone bio je i Kostas Slukas, ali je uz 11 poena podelio devet asistencija. Oleg Balcerovski je takođe brojao do 11, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Panajotis Kalaicakis.

U poraženom sastavu 18 poena Džastina Olstona, dabl-dabl je upisao odlični Islanđanin Elvar Fridrikson sa 15 poena i 11 asistencija, dok je do 14 brojao Belgijanac Mišel Gilmor. Mihalis Carelis je takođe bio dvocifren sa 13 poena.



tagovi

Kendrik NanKK PanatinaikosKK PAOKKonstantinos Mitoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara