Luk Sikma (©MN Press)
Luk Sikma (©MN Press)

Alba ponovo zaustavila Lučića i vratila brejk Bajernu: Sastav iz Berlina na pobedu do titule

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 17:22

Branioc trona došao na korak do trofeja, reprezentativac Srbije meč okončao sa 10 poena

Košarkaši berlinske Albe savladali su Bajern u Audi Dom areni u Minhenu i tako ekipi Andree Trinkijerija ekspresno vratili za brejk u glavnom gradu. Aktuelni šampion je poveo u seriji, potom su Bavarci poravnali na strani, ali su izgubili prvi meč na svom parketu. Alba je uz dabl-dabl Luka Sikme došla do drugog trijumfa i tako je na korak do osvajanja titule - 81:69.

Tesno je bilo tokom čitavog meča, gosti su posle 10 minuta vodili sa pola koša prednosti, ali je na poluvremenu bilo nerešeno. Alba je u trećem kvartalu uspela da stigne do tri poena viška, iako je Bajern sredinom deonice imao i osam poena prednosti. Slomila je četa Aita Renezesa rivala u poslednjem kvartalu, serijom 9:0 stigla do dvocifrene prednosti, što se na kraju ispostavilo ključnim.

Izabrane vesti

Gosti su dominirali na skoku (46:32), imali čak devet ukradenih lopti (Bajern dve), a Bajern je koštala i slaba realizacija slobodnih bacanja (12/21).

Na kraju je pobednički sastav sa 13 poena i 11 skokova predvodio sjajni Luk Sikma, dok je isti broj poena ubacio i Markus Erikson. Dvocifren je sa osam poena bio i Ben Lamers, dok su po devet poena ubacili Nils Gifaj, Džejson Grejndžer i Maodo Lo.

Sa druge strane je Vladimir Lučić bio jedan od trojice dvocifrenih igrača, ali je pogodio samo jedan šut iz igre (1/7). Di Džej Sili je imao svoje veče (23 poena, 5/7 za tri), dok je 12 poena ubacio Nihad Đedović.

Četvrti meč u Minhenu je na programu već sutra od 15.00.

BUNDESLIGA - FINALE (TREĆI MEČ)

Subota

Bajern Minhen - Alba Berlin 69:81

/Sili 23 - Sikma, Erikson 13/


tagovi

Košarkaška BundesligaAlba BerlinBajern MinhenVladimir LučićLuk SikmaDi Džej Sili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara