Aleksa Avramović (©MN Press)
Aleksa Avramović (©MN Press)

Aleksa Avramović kapiten Srbije u FIBA "balonu"

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.11.20. | 17:58

Velika čast za mladog šutera

Aleksa Avramović poneće kapitensku traku Srbije u mečevima protiv Švajcarske i Finske u Espu, potvrdio je selektor Igor Kokoškov.

Menjala je Srbija, sticajem okolnosti, kapitene tokom prošlih kvalifikacija za Mundobasket, a ista je priča i sada u predigri za Evrobasket 2022. godine. Od Milana Mačvana, preko Marka Simonovića i Miroslava Raduljice, do "redovnog" kapitena Miloša Teodosića i sada Alekse Avramovića. Okolnosti su takve, ali mladi šuter Estudijantesa kaže da je spreman da iznese ovaj izazov najbolje što zna.

Izabrane vesti

"Jako sam počastvovan što ću biti kapiten Srbije. Moja motivacija nikad nije dovedena u pitanje, ovo je nešto najsvetlije i najponosnije što igraču može da se dogodi u karijeri. Mi znamo šta nam je cilj, došli smo da pokupimo dve pobede, dokažemo da smo među najboljim selekcijama na svetu", izjavio je novi kapiten Srbije i dodao:

"Već smo odradili tri treninga i dosta informacija smo morali da pokupimo na brzinu. Živimo u takvoj situaciji i vremenu da moramo da pamtimo više podataka da bismo se što bolje spremili za Finsku i Švajcarsku. Daćemo sve od sebe da pobedimo".

Srbija posle dva kola kvalifikacija ima skor 1-1, pošto je u februaru prvo dobila Finsku kao gost, a onda i izgubila od Gruzije u Beogradu. Iz Grupe E na završni turnir proći će dve najbolje plasirane selekcije, s obzirom da je u istoj i jedan od domaćina Evrobasketa - Gruzija. U grupama gde nema domaćina, dalje idu po tri ekipe.



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Evrobasket 2022Aleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara