Alen Omić pred vratima Armanija

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.01.19. | 15:45

Odlazak iz Podgorice

Najavio je Jasmin Repeša po dolasku u Budućnost indirektno da će biti rezova u sastavu Budućnosti pred nastavak sezone, a prvi na listi za odstrel mogao bi da bude - Alen Omić.

Samo nepuna četiri meseca po transferu u Podgoricu slovenački centar verovatno će napustiti jedinog evroligaša u regionu i pojačati milansku Olimpiju. Italijanski šampion je izašao na tržište u potrazi za novim centrom pošto je Kejleb Tarševski doživeo povredu palca, zbog čega ga na parketu neće biti oko mesec dana, možda i duže. 

Izabrane vesti

Omić je u Budućnosti imao platu na oko 250.000 evra, a ugovor važi do kraja sezone, uz opciju produžetka na još godinu dana. Šampionu Jadranske lige će na račun pristići i obeštećenje, mada se o sumi zasad samo nezvanično priča. Navodno, biće u okviru oko 250.000 evra, mada nije do detalja precizirano. 

Omić je ove sezone odigrao 15 utakmica u Evroligi, sve kao starter i beležio je prosečno oko devet poena, pet skokova i asistenciju. U regionalnom takmičenju je prikupio 13 utakmica, sa prosekom od šest poena, pet uhvaćenih lopti i dva završna dodavanja. Nije ostavio tako dobar utisak kao tokom šest meseci boravka na Malom Kalemegdanu, a nedavno je Budućnost potpisala veliko pojačanje u reketu u vidu Goge Bitadzea

Ukoliko Omić napusti klub, Budućnost će krenuti u potragu za alternativnim rešenjem Bitadzeu.

Foto: Star Sport


tagovi

Alen OmićOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara