Alimpijević debituje u VTB ligi

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.11.18. | 11:16

Protivnik Avtodora je fenjeraš Riga (14.00)

„Imali smo nekoliko kandidata, na kraju smo se odlučili za Alimpijevića. Dobili smo odlične informacije o njegovoj stručnosti, na kraju smo se našli, razgovarali i odlučili da mu ukažemo poverenje. On je mlad, harizmatičan i ima veliko iskustvo. Predvodio je Crvenu zvezdu u Evroligi. Verujem da će sa Alimpijevićem naš tim napredovati."

Rano je još suditi, ali reči predsednika Avtodora Vladimira Rodinova zasad se ispostavljaju kao tačne. Dušan Alimpijević debitovao je na klupi Avtodora pobedom protiv Den Boša u FIBA Evropa kupu (89:79), a danas će prvi put sedeti na klupi svog novog tima u VTB ligi, i to protiv poslednjeplasirane Rige (14.00).
"Srećan sam što sam došao u klub sa velikom košarkaškom tradicijom, koji nastupa u izuzetno kvalitetnoj VTB ligi. Ovo je za mene novi izazov u karijeri i pokušaću da ispunim ambicije kluba i navijača, koji znaju i vole košarku, u šta sam se i sam uverio. Sastanak sa čelnicima kluba i potpisivanje ugovora protekli su u lepoj atmosferi”, rekao je Alimpijević u svojoj prvoj izjavi za ruske medije.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Crvene zvezde će imati tešak zadatak da ekipu iz Saratova odvede do plej-ofa VTB lige. Avtodor je trenutno na osmoj poziciji sa skorom od dve pobede i četiri poraza.

Mladom stručnjaku, rođenom 1986. godine, u radu će pomagati Nebojša Vagić i Dimitri Boladaev.

VTB LIGA

14.00: (1,25) Avtodor Saratov (17,00) Riga (4,40)

Foto: bcavtodor.ru


tagovi

Dušan AlimpijevićAvtodor SaratovKK Riga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara