Dušan Alimpijević na Trenerskoj klinici u Beogradu (©MN Press)
Dušan Alimpijević na Trenerskoj klinici u Beogradu (©MN Press)

Alimpijević dovodi Bursu u Srbiju, dogovorena i memorijalna utakmica u čast Stevana Jelovca

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.07.22. | 13:57

Iz susreta sa Vojvodinom izrodiće se memorijalni turnir kako bi se sačuvalo sećanje na preminulog reprezentativca Srbije

Prošlogodišnji uspeh u Evrokupu i plasman u finale gde je trofej na kraju uzeo Virtus iz Bolonje podigao je ne samo akcije Burse, već i trenera Dušana Alimpijevića. Sa velikim iskorakom u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju potvrdio je kvalitet i naterao čelnike najozbiljnijih evropskih klubova da gledaju u njegovom smeru.

Zbog toga se na Bursu sada gleda drugačijim očima i već se svrstava među kandidate za visok plasman u Evrokupu naredne jeseni. Da bi se ponovili rezultati iz prošle sezone, mladi stručnjak skrojio je plan priprema po kojim će završnu fazu odraditi u Srbiji. Ideja je da Bursa startuje iz Antalije, a posle Glorija kupa ekipa će doći u našu zemlju.

Izabrane vesti

Prema informacijama Mozzart Sporta, Bursa će tokom sredine septembra provesti četiri dana u Beogradu, te još dva u Novom Sadu. U glavnom gradu dogovorene su prijateljske utakmice sa FMP iz Železnika i Megom, dok je za boravak u srpskoj Atini isplaniran događaj u čast preminulog srpskog košarkaša i reprezentativca Stevana Jelovca.

Naime, Bursa će odigrati susret protiv Vojvodine, što će biti ujedno i najava memorijalnog turnira koji će se od naredne godine igrati u Novom Sadu kako bi se očuvalo sećanje na momka koji je ovaj svet napustio prerano...

Bursa će prvu fazu Evrokupa igrati u Grupi A zajedno sa Huventudom, Cedevitom Olimpijom, Venecijom, Lijetkabelisom, Burgom, Ulmom, Brešom, Klužom i ukrajinskim Prometejem.


tagovi

Stevan JelovacBursaDušan AlimpijevićKK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara