Dušan Alimpijević (©Starsport)
Dušan Alimpijević (©Starsport)

Alimpijević: Neverovatno, ovo je bajka, odbranom smo stigli do finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 23:11

Srpski stručnjak prezadovoljan posle neverovatnog podviga i plasmane u borbu za trofej Evrokupa

Kakvu priču su napisali Dušan Alimpijević i košarkaši Burse. Uz silne probleme, od sedmog mesta u grupnoj fazi, preko Beograda, Ljubljane i Andore stigli su do finala Evrokupa. Rezultat kojem se niko nije nadao, ali turski tim je rešio da piše istoriju, a srpski stručnjak da svima pokaže od čega je. Još jedna pobeda i gledaćemo ga sa turskim klubom u Evroligi naredne sezone.

Bursa je u polufinalu Evrokupa razbila Andoru na strani (85:68) i za pehar će se boriti sa boljim iz duela između Valensije i Virtus Bolonje u Fonteti (sreda, 21.00). Bivši trener Crvene zvezde i tvorac istorijskog uspeha pucao je od sreće posle još jedne velike pobede.

Izabrane vesti

"Neverovatno, ovo je bajka za grad, za klub i sve nas lično. Rekao sam da će najbitnije biti kako budemo odgovorili u odbrani. Da će od velikog značaja biti da li smo dovoljno sazreli da budemo agresivni i čvrsti na svakoj lopti. Kao igrač, morate da stavite ego u džep, borite se i delite loptu kada ste na parketu. To je ovaj tim uradio. Rekao sam na poluvremenu da smo promašili neke otvorene šuteve, ali sam nisam na tome insistirao jer sam znao da će ući kada bude trebalo. Najvažnije je da je odbrana bila dobra. Držala nas je na površini i odvela u finale", rekao je Alimpijević.

Centar Kevarijus Hejs, koji je blistao sa 11 poena i 16 skokova, pošao je koracima saigrača Džona Holanda, koji je košarkaše Burse na poluvremenu utakmice sa Cedevitom Olimpijom u Ljubljani nazvao "pitbulovima".

"Uvek se fokusiramo na odbranu. Znamo da smo odbranom dobili meč. Borili smo se do kraja. Trudili se da pravi pitbulovi, najbolji mogući. Pokidali smo sve okove", rekao je Amerikanac sa pasošem Centralnoafričke republike.

Trener Andore je bio pun reči hvale za Alimpjevićev tim, a onda istakao da ima važnijih stvari od borbe u Evrokupu.

"Bursa je sjajan tim. Igrali su veoma dobro. Igraju sa odličnom energijom u odbrani. Čestitam im. Mi se okrećeno utakmici koja nas čeka u subotu. To je sada najvažnije", rekao je Oskar Kintana.



tagovi

BursaDušan AlimpijevićKevarijus Hejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara