Dušan Alimpijević (©MN press)
Dušan Alimpijević (©MN press)

Alimpijevićev Bešiktaš pretrpeo ubedljiv poraz, Odijase do strašnog dabl-dabla za 17 minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.12.23. | 21:49

Nisu se dobro crno-beli proveli u Rigi

U prvenstvu sve ide jako dobro, Evrokup za Bešiktaš sve ozbiljniji zalogaj u kojem sreće nema tokom protekle dve sedmice.

Već treću utakmicu zaredom Bešiktaš ne uspeva da slavi u drugorazrednom evropskom klupskom takmičenju, zbog čega je sve većoj opasnosti da pred završnicu grupne faze ispadne iz najboljih šest i daljeg takmičenja. Posle Hapoela iz Tel Aviva i Huventuda pobedu nad ekipom Dušana Alimpijevića i to ubedljivu odneo je Prometej u Rigi – 89:70 (26:14, 19:26, 27:10, 17:20).

Izabrane vesti

Gosti iz Istanbula posebno su nadigrani u skoku i nisu imali rešenje za čvrstu odbranu Prometeja koja je jedan od najefikasnijih timova u takmičenju sveo na samo 70 poena. Dominaciji ukrajinskog sastava u skoku najviše su doprineli Ondrej Balvin i Taj Odijase koji su zbirno osvojili 19 duela u reketima. Balvin je posle promenjivog ulaska u sezonu uspeo značajno da se podigne u napadačkom delu i postao jedna od žila kucavica Prometeja.

Već četvrtu utakmicu zaredom ubacuje bar 12 poena, večeras je zabeležio lični rekord sezone sa 17 poena uz samo jedan promašaj iz igre, a skoku mu je nedostajao za dabl-dabl. Nanizao je još tri asistencije, dve blokade i sedam iznuđenih faulova za indeks 28! Sve se više profiliše kao jedan od najboljih centara Evrokupa uz Trevona Vilijamsa iz Ulma, te Stivena Inoka, Karla Matkovića, Dušana Miletića...

Još je učinkovitiji bio Tai Odijase. Amerikanac koji je letos stigao iz Breše zabeležio je vrhunsku rolu pošto mu je nešto više od 17 minuta bilo potrebno da nadigra direktne čuvare u oba reketa i zabeleži dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, od čega tri u napadu.

Prometej je upravo dobrim skokom večeras nadigrao protivnika, pogotovo se razlika osetila u defanzivnom skoku, mada je odbrana ipak uradila ogroman posao. Bešiktaš je u dve četvrtine sveden na manje od 15 poena, ali je domaćin posle 26:14 u uvodnih deset minuta ipak osetio koliko Bešiktaš može da bude opasan pošto je serijom 17:2 uspeo da okrene rezultat nakratko. To je bio poslednji momenat kada je gostujući sastav zapravo bio u igri za trijumf, jer se sve potpuno okrenulo u nastavku meča. Treći period je rešio susret, Prometej ga je dobio sa 27:10, posle čega se distanca stabilno držala na granici od 20 poena.

Pored Balvina i Odijasea dvocifreni su bili još Ilja Sidorov sa 14, Rob Grej sa 12 i Isuf Sanon sa 10 poena. U redovima Bešiktaša nije bilo mnogo raspoloženih pojedinaca, Metju Mičel bio je jedini na nivou sa 18 poena i šest skokova, Derek Nidam je imao 11, a Kajl Olman 10 poena. Velikih problema Bešiktaš je imao u šutu sa distance (6/24 – 25%), ali i organizaciji napada jer je prodao čak 15 poseda...

Sada oba tima posle 11 kola imaju skor 6-5.



tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara