Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Alimpijevićev Bešiktaš traži stabilnost, stiže stari dužnik Bahčešehir

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 11:36

Susret od velike važnosti za tim srpskog stručnjaka

Posle relativnog dobrog početka, Bešiktaš je u poslednjih nekoliko rundi Evrokupa doživeo pad koji je ipak doneo određen uspon u domaćem prvenstvu, ali je ekipi i te kako potrebna stabilnost pred put u Rigu na noge Prometeju.

Istanbulski crno-beli su posle četiri pobede u proteklih pet kola pri samom vrhu tabele, a pred važno gostovanje u Evrokupu na megdan im stiže stari dužnik Bahčešehir. Mali gradski derbi biće savršena prilika za sastav Dušana Alimpijevića da se dodatno uzdigne i pronađe mir, mada je Bahčešehir prošle sezone dobio oba susreta zbog čega je pobeda danas imperativ za domaćina.

Izabrane vesti

Bešiktaš se u dosadašnjem toku sezone profilisao kao dobar defanzivni sastav, što je jedan od glavnih Alimpijevićevih trenerskih postulata, dok je napadačka sloboda koju je igračima uticala na to da postane i jedna od nakefikasnijih ekipa na oba fronta. Posle poraza od Karšijake u prvenstvu kao lek je stigla važna recka nad Fenerbahčeom, ali je onda pretrpljen poraz od Huventuda.

Kako se najavljuje, moguće je da će svoj prvi meč od dolaska u klub pre više od mesec dana odigrati Kajl Alman.

Bahčešehir je trenutno u sredini tabele. Uprkos kvalitetnom sastavu nije uspeo da napravi bolji rezultat, pa tako u prvih deset kola ima samo četiri pobede. I Bahčešehir igra prilično ofanzivnu košarku sa 89 poena po utakmici, s tim da protivnicima dozvoljava čak 92 poena, što je i glavni razlog slabijeg plasmana na tabeli. Za one koji jure poene, važno je istaći da je u poslednje dve utakmice Bahčešehira zbir poena bio 188 i 178. U nedavnom okršaju sa Legijom u FIBA Evropa kupu, rezultat je glasio 100:90.

Gledajući realni kvalitet Bešiktaš je apsolutni favorit i ako bude našao dobar balans između odbrane i napada pobeda ne bi smela da se dovede u pitanje. Osim toga, igra pred svojim navijačima koji traže još jedan trijumf. Bahčešehir je tradicionalno tvrda ekipa koja igra košarku visokog tempa i zato treba očekivati veliki broj poena.

Zato bi zicer u ovom meču trebalo da bude kec uz zbir poena preko granice.

Zanimljiv duel odigraće Karšijaka i Galatasaraj od 16 časova. Domaćin je u dobroj formi u poslednje vreme, vezao je pet pobeda i takođe se pozicionirao među trenutno četiri najbolje ekipe u Turskoj. Erik Mekolum, Vernon Keri, Kelan Martin i Vito Braun su u dobroj formi, što obećava mnogo pred duel sa Galatom koja igra promenjivo.

Ekipa Zvezdana Mitrovića igra ispod očekivanja i ima samo jednu pobedu u minulih pet kola. Zbog toga je klub reagovao i doveo Klemena Prepeliča i Dejvida Mekormaka. Očekuje se da obojica već danas budu u sastavu kako bi se ekipa pomerila sa mrtve tačke i pobegla od opasne zone.

Na papru je Karšijaka favorit, ali Galatasaraj sa dva velika pojačanja ima potencijal da napravi brejk, pogotovo jer mu je pobeda preko potrebna. No, kec bi trebalo da bude prvi izbor, pa čak i ”više” u ukupnom broju poena.

SUPERLIGA – 11. kolo

Petak:

Bodrum – Samsun 71:83

/Artis 19 – Muni 17/

Subota:

13.30: (1,45) Bešiktaš (15,0) Bahčešehir (3,05)

16.00: (1,45) Karšijaka (15,0) Galatasaraj (3,05)

18.30: (2,55) Bujukčekmeče (14,5) Tofaš (1,60)

Nedelja:

11.00: (3,05) Darušafaka (15,0) Manisa (1,45)

13.30: (1,60) Turk Telekom (14,5) Petkim (2,55)

16.00: (1,15) Bursa (20,0) Merkezefendi (6,00)

Ponedeljak:

17.00: (2,70) Efes (14,5) Fenerbahče (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK GalatasarajPinar KaršijakaDušan AlimpijevićKK BešiktašTurskaZvezdan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara