Dušan Alimpijević (© MN Press)
Dušan Alimpijević (© MN Press)

Alimpijevićeva Bursa završila sezonu u četvrtfinalu turskog plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 21:59

Pinar Karšijaka brejkom do polufinala, igraće protiv Galatasaraja ili Turk Telekoma

Košarkaši Pinar Karšijake prvi su polufinalisti turskog plej-ofa, pošto su u drugoj utakmici četvrtfinalne serije došli do druge pobede protiv Burse, rezultatom 92:76.

U prvom meču kod kuće su slavili tek posle produžetka (91:83), ali su na gostujućem terenu bili daleko ubedljiviji i već u prvoj četvrtini napravili veliku zalihu, početkom druge poveli i sa 25 razlike, a sve što je Bursa do kraja uspela to je da upristoji poraz.

Izabrane vesti

Džejlon Braun je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 20 poena, ali je reprezentativaca Dominikanske republike, Anhel Delgado, bio prva figura susreta sa dabl-dablom od 19 poena i 10 skokova. Ispratili su ih Erik Mekolum sa 13 i Vito Braun sa 12 poena.

Porazom kod kuće ekipa Dušana Alimpijevića je okončala sezonu 2022/23, a na oproštaju se istakao Dejv Dudžinski sa 20 poena, bivši centar Cedevite Olimpije Zek Ogasti dodao je 16 poena, uz osam skokova, dok su do 11 brojali Onuralp Biti i Derek Nidam koji je bio na asistenciju od dabl-dabla.

Pinar Karšijaka će u polufinalu igrati sa boljim iz četvrtfinalne serije između Galatasaraja i Turk Telekoma, koja će biti odlučena u majstorici pošto je sastav iz Istanbula slavio kod kuće 86:71.

Ekipa koju je pred plej-of od Andreasa Pistiolisa preuzeo Zvezdan Mitrović izgubila je u Ankari 94:85, ali je posle sjajne treće četvrtine (30:13) slomila otpor finaliste Evrokupa i vratila seriju u glavni grad Turske.

Galatu je sa 19 poena i po šest asistencija i skokova predvodio bivši košarkaš Mege i Crvene zvezde Dilan Enis. Kanađanina su ispratili turski reprezentativac Sadik Kabadža sa 18 poena, rekorder ABA lige i bivši igrač Mornara, Deron Fets Rasel, sa 17 poena, kao i Muhajmin Mustafa sa 10 poena.

U ekipi Erdema Džana prednjačio je kao po pravilu Džerijan Grent sa 22 poena, ali ga je ispratio samo Ridvan Ondžel sa 10. MVP turske lige, Tajrik Džons, bio je blizu dabl-dabla sa osam poena i 10 skokova.



tagovi

BursaPinar KaršijakaDušan AlimpijevićKK GalatasarajZvezdan MitrovićKK Turk TelekomTurska Super ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara