Tajler Dorsi (© Star Sport)
Tajler Dorsi (© Star Sport)

Amer iz Olimpijakosa želi ponovo da igra za Grke na Evrobasketu

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.22. | 09:17

Tajler Dorsi će igrati klvalifikacije, a potom će biti u konkurenciji za tim koji ima velike ambicije na prvenstvu Evrope sa Dimitrisom Itudisom na klupi

Američki internacionalac iz redova Olimpijakosa, Tajler Dorsi, otkrio je u razgovoru za SDNA da je spreman da zaigra za nacionalni tim Grčke na predstojećem Evrobasketu.

Očekuje se da će se Dorsi vratiti u reprezentaciju Grčke 30. juna protiv Velike Britanije u evropskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. Ovaj 26-godišnji bek je ranije igrao u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

Izabrane vesti

Dorsi je takođe bio na pripremama za Evrobasket 2017, ali je odustao zbog povrede skočnog zgloba.

Momak rođen u Los Anđelesu je veoma ponosan na svoje grčko nasleđe.

"Uvek sam bio veoma zaljubljen u grčku kulturu. Kod kuće, sa porodicom i uvek je bila veoma prisutna u mom životu. Grčki uticaj je bio veoma jak i deo mene. Odlučio sam da igram za Grčku i dobio sam pasoš veoma brzo", rekao je svojevremeno Dorsi.

Dosta se očekuje od Grčke na Evrobasketu. Pre svega zbog činjenice da je Janis Adetokumbo izjavio da je spreman da igra. Ekipu će sa klupe predvoditi Dimitris Itudis, a na Evrobasketu se nalaze u Grupi C zajedno sa Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Italijom i Hrvatskom.


tagovi

Tajler DorsiKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara