""
""

Ameri se provukli, Kutlešić i Pot promašili pobedu na Univerzijadi

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.07.15. | 21:35

Srpski košarkaši su u poslednjih 12 sekundi imali čak tri pokušaja u poslednjim sekundama da dođu do trijumfa, ali na žalost nisu probacili loptu kroz obruč

Košarkaši Srbije doživeli su prvi poraz na Univerzijadi u južnokorejskom Guangžou, a skalp im je skinula reprezentacije SAD. Amerikanci su slavili sa 66:65 (14:13, 12:11, 14:13, 26:28) u četvrtom kolu i zadržali maksimalan učinak na turniru.

Izabrane vesti

Srpski košarkaši su imali čak tri pokušaja u poslednjim sekundama da dođu do trijumfa, ali na žalost nisu probacili loptu kroz obruč.

Akademci su od samog starta uspešno parirali fizički dominantnom rivalu, ali su u završnici druge četvrtine ostali bez centra Aleksandra Marelje koji povredio levo koleno.

Na 35 sekundi pre kraja meča Stefan Pot je trojkom doneo izjednačenje (65:65). Srpski reprezentativci su zatim napravili faul nad Vejnom Seldenom koji je bio polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja (65:66).

Za poslednji napad Srbija je imala 12 sekundi, najpre je pokušao da pogodi trojku Dušan Kutlešić, a zatim je dva puta bez uspeha šutirao Nikola Pešaković.
“Selekcija SAD definitvno nije bauk, sa njima može da se igra. Svi su ih do sada previše respektovali i ubedljivo gubili. Oslanjaju se uglavnom na snagu i individualni kvalitet. Nama je falilo samo malo sreće da ih pobedimo. Istrošili smo se u poslednja dva meča, ali moramo da pronađemo energiju i koncentraciju kako bi savladali Brazil i plasirali se u četvrtfinale“, rekao je posle meča Jovan Novak, bek Srbije.

 Pot je utakmicu završio sa 14 poena i bio je jedini u timu Srbije sa dvocifrenim učinkom, dok je Amerikance predvodio Selden sa 21 poenom.

U okviru petog kola Univerzijade reprezentacija Srbije će u četvrtak od 11 sati u direktnom duelu za plasman u četvrtfinale igrati sa selekcijom Brazila.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vanja GušaUniverzijadaStefan PotSrbijaJovan NovakDušan Kutlešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara