Andora, Parahovski i Si se borili protiv Reala, ali Abalde je briljirao

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.01.21. | 20:16

Slavlje Kraljevskog kluba – 69:75

Nije bilo lako Real Madridu na gostovanju Andori, ali uspeo je Kraljevski tim da na samom kraju utakmice pokaže iskustvo i prelomi duel u svoju korist rezultatom 75:69.

Real je ključnu prednost napravio u prvoj deonici kada je pobegao na pet poena, da bi utakmicu prelomio tek na kraju, u poslednjoj četvrtini.

Izabrane vesti

Koliko je Andora bila dobra govori podatak da je početkom poslednje deonice imala i nerešen rezultat (53:53), ali je od tog momenta Real zaigrao kako zna i prelomio je meč najpre dobrom igrom Alberta Abaldea.

Briljirao je Abalde sa 24 data poena za 32 minuta na parketu. Dao je 5/6 dvojki, a šuirao je 4/8 za trri. Svemu je dodao četiri skoka i tri asistencije. Ukupan indeks Abaldea na ovom meču bio je - 27. Pored njega najviše su se istakli još Trej Tompkins sa 14 i Fabijan Kozer sa 12.

Na ovoj utakmici igrala su dvojica bivših igrača Partizana. Artjom Parahovski je nedavno stigao u Andoru, a na ovom meču dao je četiri poena i imao je tri skoka, dok je Bondža Si dao šest poena.

Real Madrid sa vom pobedom ima skor 16-1 i drži prvu poziciju na tabeli ACB lige. Barselona je druga sa skorom 14-3, koliko ima i Tenerife.

ACB LIGA - REZULTATI

Andora - Real Madrid 69:75

/Olumujiva 13 - Abalde 24/

Huventud - Valensija 80:91

/Tomić 15 - Sastre 15/



tagovi

Bondža SiArtsjom Parahovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara