Antonić okupio kandidate za dres Srbije: Mnogo promena, ali i mnogo vere

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.07.18. | 15:13

Prvi pomoćnik Aleksandra Đorđevića radiće sa 14 igrača

Novi početak za nove kandidate, pod komandom čoveka iz dobro poznatog sistema.

Jovica Antonić je u odsustvu selektora Aleksandra Đorđevića okupio nove kandidate za nacionalni dres Srbije, koji će tokom naredne tri sedmice imati priliku da se pokažu i dokažu u radu i tako zasluže šansu da budu deo tima u nastavku kvalifikacija za Mundobasket naredne godine.

Izabrane vesti

Prvi pomoćnik selektora Đorđevića imaće na raspolaganju 14 kandidata, a u odnosu na prvobitni spisak, objavljenog još 8. juna, stvari su značajno promenjene. Od 24 igrača sa te liste, na prozivku se odazvalo svega osmorica njih, dok je šest igrača dobilo naknadni poziv. Šesnaest igrača otkazalo je poziv. Ipak, Jovica Antonić nije želeo da priča o onima što nisu došli, već je uverio da ima veliko poverenje u one koji su danas stigli u hotel Kraun Plaza.
„Jasno je da igrači imaju realna opravdanja. Od trenutka kada treba da se uključe u rad, preko samih povreda, a mnogi hoće da rade na sebi. Nije ni važno, sada treba da govorimo o ljudima koji su došli, onima koji su ovde. Otkazi se dešavaju na svakom okupljanju. Počev od najboljih igrača, pa do onih koji su tek na vratima reprezentacije“, rekao je Antonić novinarima i poručio da mu otkazi dobrog dela kandidata ne kvare planove.
„Nema takmičarskog naboja, niti smo pod nekim pritiskom, zato nam je posao lakši. Verujem da će igračima prijati zajedničko vreme“.

Srbija je naknadne pozive uputila Branu Đukanoviću, Nemanji Krstiću, Veljku Brkiću, Marku Tejiću, Miroslavu Pašajliću i Goranu Huskiću i svi su bili prisutni na okupljanju tima. Pored njih Jovica Antonić moći će da računa i na Stefana Pota, Nikolu Rebića, Iliju Đokovića, Nemanju Nenadića, Vojislava Stojanovića, Dušana Ristića, Nikolu Jovanovića i Dragana Apića.

Kao što je i ranije najavljeno, u sklopu priprema planiran je odlazak u Kinu od 26. jula do 6. avgusta, gde će Srbija odigrati šest kontrolnih utakmica na dva turnira. Protivnici će biti Kina, Angola i Ukrajina.
„Naš cilj je da proverimo kvalitet igrača i da probamo da ih uvedemo u reprezentativni sistem. Znate svi koliko je tokom kvalifikacija bio važan faktor vremena, jer tada nema mnogo prostora za rad i  uigravanje. Iz iskustva smo videli da je lakše kada nam dolaze igrači iz našeg sistema. Zato cilj ovog okupljanja i jeste da ’osposobimo’ što više igrača, da proširimo bazu i broj kandidata. Ovi momci su prošli mlađe reprezentativne selekcije i imali su dobre sezone u klubovima. Zato imaju veću šansu da zasluže status reprezentativca Srbije“, ne krije Antonić, a zatim otkriva i dalje ciljeve rada tokom narednih sedmica:
„Ova akcija je isplanirana kako bi se u njoj našli igrači na koje možemo da računamo u novembru i februaru, kada igrači iz Evrolige i NBA ne budu mogli da prisustvuju. Želeli smo da na pripremama pored igraća iz našeg sistema budu i novi igrači kojima hoćemo da pružimo šansu. Naša želja je da novajlije upoznamo sa standardima, ponašanjem i načinom igre Srbije. Trebalo bi da im bude lakše u budućnosti, jer želimo da imamo maksimalne rezultate u slučaju da budu pozvani. Neki će možda biti tu već u septembru“.

Foto: Star Sport


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019Jovica Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara