Gabrijel Dek (©MN Press)
Gabrijel Dek (©MN Press)

Argentinac baš nema sreće: Real ponovo bez Deka napada vrh Evrope

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.05.24. | 16:34

U dve sezone stradala oba kolena, pauza nekoliko meseci

U završnici sezone, kada su ekipama potrebni svi igrači za najvažnije bitke na terenu, Gabrijel Dek neće moći da pomogne Real Madridu na Fajnal foru Evrolige, kao ni u plej-ofu domaće ACB lige. Ponovo.

Razlog je povreda kolena koju je doživeo na utakmici protiv Valensije u okviru domaćeg prvenstva, 10. maja, kada je na njega pao saigrač Geršon Jabusele.

Izabrane vesti

“Zabrinuti smo, nije izgledalo naivno. Povredio je koleno koje je oteklo, nadamo se da nije ozbiljno, ali morao je da napusti teren na štakama. Neće igrati u nedelju, to je sigurno”, rekao je trener kraljevskog kluba Ćus Mateo nakon utakmice.

Ono čega su se navijači Reala najviše pribojavali na kraju se i obistinilo, Dek je pokidao prednje ukrštene ligamente, što znači da ga mesecima neće biti na terenu.

*****

REAL MADRID OSVAJA EVROLIGU - KVOTA 2.40

*****

Argentinac baš nema sreće, pošto je sličnu povredu doživeo prošle sezone u seriji protiv Partizana, kada je pokidao unutrašnji kolateralni ligament levog kolena.

Dek, koji je prethodnog leta produžio ugovor sa Realom, ove sezone je u Evroligi prosečno beležio 9 poena uz 3,2 asistencije, dok mu je u ACB ligi poenterski učinak bio nešto slabiji – 8,2 postignuta koša po meču.


tagovi

Gabrijel DekKK Real MadridEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara