Frenk Džekson u dresu Pistonsa (Foto: AFP)
Frenk Džekson u dresu Pistonsa (Foto: AFP)

Asvel podiže obrtaje pred gostovanje Zvezdi: Treća vezana pobeda, sve bolje partije NBA pojačanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 01:00

Frenk Džekson vodio tim iz Vilerbana do ubedljive pobede nad Le Portelom

Imao je Asvel sezonu za zaborav, a onda je preko leta napravio rekonstrukciju igračkog kadra i na startu francuske lige pumpa samopouzdanje pred početak borbe u Evroligi, gde će na premijeri gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu. Nakon Le Mana i Gravlena, savladao je i Le Portel i to sa veoma ubedljivih 101:66.

Ekipu Ti Džej Parkera je do novog trijumfa u LNB Pro A ligi vodio dugogodišnju NBA igrač Frenk Džekson, koji iz meča u meč podiže formu. U trećem kolu je brojao do 20, uz fantastičnih 5/7 van linije 6,75.

Izabrane vesti

Džeksona je pre šest godina Nju Orleans odabrao kao 31. pika na draftu. Proveo je tri godine u redovima Pelikansa, potom nastupao za Detroit i kratko prošle sezone za Jutu, a iza sebe ima 214 utakmica u NBA, uz prosek od 8,5 poena.

Ispratio ga je još jedan bivši NBA igrač, poznat ljubiteljima košarke sa naših prostora i po nastupima u dresu Mege, Timoti Luvavu Kabaro. Francuski reprezentativac, koji je prošle sezone branio boje Olimpije Milano, susret je okončao sa 16 poena za 15 i po minuta. Iskusni Edvin Džekson i Dejvid Lajti su dodali po 10 poena.

Asvel je najpre slavio 89:75 protiv Le Mana, da bi u drugom kolu nešto teže savladao Gravlen (79:74). Luvavu je bio odličan i na premijeri sa 16 poena, a prva dva susreta obeležili su i najiskusniji pojedinci. Nando De Kolo je protiv Le Mana postigao 15, a protiv Gravlena 21 poen, dok je Žofri Lovernj oba susreta okončao sa po 14 poena.

Parker na raspolaganju ima i bivšeg plejmejkera Monaka i Panatinaikosa Pariza Lija, gorostasnog centra Jusufu Fala, snažnog Džona Egbunua, te iskusnog Šarla Kaudija, ali i još jednog igrača sa ozbiljnim NBA iskustvom, bivšeg člana Atlante, Vašingtona, Los Anđeles Klipersa i Filadelfije, Majka Skota.

Čini se da je najtrofejniji francuski klub sastavio veoma dobru ekipu preko leta, a do premijere i u Evroligi protiv Crvene zvezde, u Beogradu,odigraće još dva meča u domaćem prvenstvu i dodatno podići broj obrtaja. Već 1. oktobra Parkerove izabranike čeka najteži izazov u Francskoj i duel sa braniocem trona Monakom, dok bi dva dana pred gostovanje u Beogradskoj areni trebalo da imaju lak zadatak u susretu sa ekipom Sen Kentena.

Crveno-beli će ugostiti Asvel 05. oktobra na otvaranju nove sezone u Evroligi, a pre toga će odmeriti snage sa Igokeom u prvom kolu ABA lige (subota, 20.00).



tagovi

AsvelTimoti LuvavuNando De KoloŽofri LovernjMajk SkotKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara