Ti Džej Parker (Foto: Starsport)
Ti Džej Parker (Foto: Starsport)

Asvel se izblamirao pred gostovanje u Beogradu: Težak poraz od tima koji se vratio u elitni rang posle 31 godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 00:18

Sen Kenten razbio evroligaški sastav Ti Džej Parkera, koji je odlučio da odmori Nanda De Koloa i Šarla Kaudija

Košarkaši Crvene zvezde će na startu nove sezone u Evroligi dočekati francuski Asvel u, prema najavama, ispunjenoj Beogradskoj areni (četvrtak, 19.00). Sastav Ti Džej Parkera im na noge dolazi u prilično lošem raspoloženju, pošto je posle poraza od Monaka za vikend izgubio i od povratnika u elitni rang francuske košarke, Sen Kentena. I to kako.

Odlučio je trener tima iz Vilerbana da odmori Nanda De Koloa i Šarla Kaudija pred put za Beograd, a izgleda da su igrači koje je uvrstio u tim bili mislima već u glavnom gradu Srbije. Jer kako drugačije opisati poraz od 20 razlike, protiv tima koji se letos vratio u najviši rang posle čak 31 godine - 91:71.

Izabrane vesti

Bruje francuski mediji o debaklu Parketove čete. List "Le Progrès" je poraz od Sen Kentena opisao kao "ponižavajući". Asvel je primio 91 poen od novog člana LNB Pro A lige, koji je pritom izveo samo sedam slobodnih bacanja (5/7). Nije domaćin imao ni preterano blistavo veče u šutu sa distance (10/29), pa ne može sastav iz Vilerbana da se požali da je bio izrešetan. Jednostavno, veoma loše je pristupio utakmici i to ga je na kraju debelo koštalo.

Jer domaćin je poveo 18:4. Pa je ubrzo na semaforu stajalo 28:8. Gubio je Asvel 20 razlike već u prvoj četvrtini. To ga je malo razbudilo, pa je u finišu druge deonice nakratko prišao i na osam poena minusa, ali to je bilo sve. Sen Kenten je deonicu zatvorio serijom 8:0, a onda sredinom treće četvrtine poveo 67:41. Sve je bilo gotovo. Nije francuski evroligaš uspeo ni da upristoji poraz.

Asvelu izgovor ne može da bude ni izostanak De Koloa i Kaudija, jer igrali su Žofri Lovernj, Timoti Luvavu Kabaro, Frenk Džekson, Pariz Li... Na kraju je Embaje Ndiaje bio najefikasniji sa 14 poena, Jusufa Fal i Lovernj su dodali po 12, dok je bivši košarkaš Mege i Olimpije Milano, ali i nekoliko NBA klubova, Luvavu Kabaro, brojao do 10.

Kod pobedničke ekipe 17 poena, šest skokvoa i pet asistencija Amerikanca Nejta Džonsona, dok je talentovani Melvin Ažinsa dodao 14. Isti učinak imali su i Tajger Kempbel, kao i Matis Dosu Jovo.

Asvel tako posle pet utakmica u domaćem prvenstvu ima učinak 3-2, pošto je u prethodnom kolu izgubio i derbi od Monaka. Sa dva vezana neuspeha dolazi na megdan Zvezdi, koja je na premijeri ubedljivo savladala Igokeu. Imaće puleni Duška Ivanovića i vetar u leđa sa tribina, a očekuje se da prve zvanične nastupe u crveno-belom upišu i Šabaz Nejpir i Adam Hanga.


tagovi

AsvelTi Džej ParkerŽofri LovernjParis LiTimoti LuvavuNando De KoloŠarl KaudiKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara