Košarkaši Asvela (Foto: Starsport)
Košarkaši Asvela (Foto: Starsport)

Asvel ubedljivim trijumfom prekinuo crni niz pred duel sa Partizan Mozzart Betom

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 16:38

Tandem bivših NBA igrača vodio tim Ti Džej Parkera do pobede

Košarkaši Asvela su posle tri vezana trijumfa na startu sezone upali u seriju loših rezultata. Izgubili od Monaka i Sen Kentena u domaćem prvenstvu, pre nego što ga je Crvena zvezda pregazila na premijeri u Evroligi (94:73). U narednom kolu elitnom takmičenja ugostiće Partizan Mozzart Bet (četvrtak, 20.00), a uspeli su pred duel sa crno-belima da se vrate na pobednički kolosek i to veoma ubedljivo.

Izabranici Ti Džej Parkera su u šestom kolu LNB Pro A lige ugostili Nansi u Astrobal areni i slavili sa 89:64, te su se tako sa stilom izvukli iz rezultatske krize.

Izabrane vesti

Već u uvodnom kvartalu je najtrofejniji francuski tim uspostavio kontrolu, prvi odmor dočekaop sa 12 razlike. Nansi je pružio nešto bolji otpor u nastavku, ali je po povratku sa pauze Asvel dobio treći kvartal identičnim rezultatom kao prvi - 29:17. Razlika je postala nedostižna za ekipu Nansija, koja je demoralisana postigla samo 11 poena u četvrtoj deonici, te je domaćin ubedljivo došao do pobede.

Tandem bivših NBA igrača predvodio je Parkerov sastav: Frenk Džekson sa 20 i Majk Skot sa 13 poena. Jusufa Fal je bio blizu dabl-dabla sa 11 poena i osam skokova, kao i Paris Li koji je pored 11 poena ubeležio osam završnih dodavanja. Dvocifren je sa 10 poena bio i Timoti Luvavu Kabaro. Nando De Kolo je proveo svega 11 minuta na terenu (pet poena, tri skoka, dve asistencije), dok bivši centar crno-belih Žofri Lovernj nije nastupio.

U poraženoj ekipi 15 poena Džrodana Bouvdena, 12 je dodao Frenk Mejson, dok su po 10 upisali Tajren Džonson i Ševon Tompson.

Popravio je tako Asvel raspoloženje pred duel sa crno-belima, koji su poput francuskog tima u prvom kolu Evrolige izgubili i to od Makabija u Tel Avivu (96:81). Partizan se sa najuspešnijim francuskim klubom dosad sastajao šest puta u Evroligi i oba tima imaju po tri pobede. Prethodne sezone je Asvelu pripao prvi (91:87), a šampionu ABA lige drugi okršaj na najvećoj kontinentalnoj pozornici (92:71).



tagovi

AsvelKK AsvelMajk SkotNando De KoloŽofri LovernjKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara