Ergin Ataman (©Starsport)
Ergin Ataman (©Starsport)

Ataman: Efes sam pravio po Obradovićevom modelu, sa Panatinaikosom cilj Fajnal-for

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 11:50

“Imamo dobar budžet i iskoristićemo ga na najbolji mogući način”, kaže turski strateg

Još kada je Ergin Ataman počeo da se dovodi u vezu sa Panatinaikosom, više nije bilo dileme hoće li klub iz Atine napraviti iskorak u odnosu na pređašnje sezone i pokušati da se vrati u evropski vrh. Turski strateg je potpisao, a kontroverzni vlasnik Dimitris Janakopulos dao mu je odrešene ruke i drastično pojačao ulaganja.

Sa Panatinaikosom su u vezu počela da se dovode bombastična imena, a gotovo izvesno će u narednoj sezonu dres grčkog velikana nositi Luka Vildoza. Argentinac će uskoro otputovati u Atinu na lekarske preglede i potpis ugovora, Ergin Ataman će dobiti ozbiljno pojačanje i tu se neće zaustaviti.

Izabrane vesti

Definitivno će imati konkurentan tim za ulazak među osam najboljih u Evroligi, možda i odlazak na Fajnal-for. Otkrio je Turčin da ekipu gradi po ugledu na Olimpijakos, kao i da je slične poteze povlačio u prošlosti. Kada je postao trener Efesa, zavirio je u komšijsko dvorište i slagao tim po modelu Željka Obradovića u Fenerbahčeu.

“Po dolasku u Efes, ugledao sam se na Fenerbahče i model Željka Obradovića kada sam pravio tim. Napravio sam ekipu po njemu. Zašto? Zato što je Fenerbahče u to vrmee bio jedan od najboljih timova u Evropi. Igrao je na Fajnal-foru svake godine, osvajao titule u Turskoj… Isto važi i za Olimpijakos. Sada ću svoj tim koncipirati na način na koji to Olimpijakos radi. Ako uspem da dobijem Olimpijakos, to znači da ću igrati na Fajnal-foru i biti šampion Grčke”, rekao je Ergin Ataman u razgovoru za Fanatik.

Ergin Ataman se prisetio i ragovora koji je vodio sa Dimitrisom Janakopulosom pre no što je prihvatio ponudu da vodi Panatinaikos.

“U mom prvom susretu sa predsednikom Panatinaikosa ono što me je najviše impresioniralo jeste njegova poruka. Rekao mi je: ‘Najuspešniji si trener u Evropi u prethodne četiri godine, ali postoji još petorica ili šestorica trenera koji su na tvom nivou. Pozvao sam te zbog tvojih liderskih sposobnosti. Ovde moramo zajedničkim snagama da razbuktimo vatru, da napravimo požar, dve godine nismo dobili Olimpijakos i potreban nam je neko kao ti. Radi šta hoćeš, angažuj koga želiš, imamo budžet’. Pristao sam”, kazao je turski strateg i istakao da je krucijalno da ga navijači poštuju:

“Za Turčina je veoma važno da te poštuju tamo u Grčkoj. Poslednja dva puta kada sam dolazio u Atinu osetio sam da me poštuju. Svako koga sam sreo na ulici rekao mi je: ‘Dođi u Panatinaikos’. To je neverovatno. Ljubav i iščekivanje, to me uzbuđuje”.

Dotakao se I letnjeg prelaznog roka i pojačanja…

“Nismo još formirali tim, ali imena su jasna i poznata. Napravili smo napredak u pregovorima sa velikim igračima, koji su na vrhu naše liste. Ali, i dalje nema potpisa. Radujemo se sedmici koja dolazi a imamo spremne i alternative. Imamo dobar budžet i iskoristićemo ga na najbolji mogući način”, zaključio je Ergin Ataman.



tagovi

EvroligaKK PanatinaikosErgin AtamanDimitris Janakopulos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara