Vasilije Micić i Ergin Ataman (©Starsport)
Vasilije Micić i Ergin Ataman (©Starsport)

Ataman: NBA stvara problem košarci, sistemu potreban remont

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.02.24. | 15:11

Turski strateg još jednom o mukama sa kalendarom…

Traži se rešenje, ali ga nema. U najboljem slučaju to budu kompromisi. Ipak, pomak je napravljen. Sada selektori makar igrače koji nastupaju u klubovima iz Evrolige mogu da koriste tokom kvalifikacija za Evrobasket. Ali, kod NBA je status kvo. Stvari se ne pomeraju sa mrtve tačke.

I to frustira mnoge selektore. Ergin Ataman ponovo je negodovao zato što ne može u kvalifikacijama da računa na najbolje igrače. Može da zaboravi na njih sve dok su u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Na spisku nema Alperena Šenguna (Hjuston Roketsi), Čedija Osmana (San Antonio Sparsi), Omera Jurdževena (Juta Džez), kao i Furkana Korkmaza, koji traži novi angažman.

Izabrane vesti

Turska je zbog ‘prozora’ i razmirica između Evrolige i FIBA propustila Svetsko prvenstvo prethodne godine, pa Ergin Ataman koristi svaku priliku da ukaže na stvari koje ne valjaju.

“Nažalost, igrači koji igraju u NBA ne mogu da nam pomognu. Sistemu je potreban remont, ne možemo da koristimo petoricu naših najboljih košarkaša, jer su u NBA”, ozlojeđen je Ergin Ataman.

I dok košarkaša nije bilo na Mundobasketu, fudbaleri su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, dok su odbojkašice osvojile kontinentalnu titulu.

“Fudbal i odbojka su uspešni, svi se pitaju zašto nije i košarka. U prva dva sporta dobri igrači su u Evropi i mogu da igraju za reprezentaciju, dok u košarci to nije slučaj, jer postoji NBA. Ovo stvara problem”, završio je Ergin Ataman.



tagovi

Ergin Atamankošarkaška reprezentacija TurskeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara