Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Ataman: Od Evrobasketa nastavlja se sa ovakvim odlukama sudija, svaka čast Ristiću!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 22:38

"Pitali su me šta se desilo sa Pešićem. Nije dopušten ovakav dijalog između trenera. Ja sam se bunio kod sudija. On je počeo da me pita zašto se bunim. To nije fer", poručio je selektor Turske

Srbija je pobedila Tursku, Ergin Ataman je ponovo na konferenciji ljutito govorio o kriterijumu suđenja, baš kao što je to uradio i posle utakmice u avgustu.

No, to nas više ne zanima, koliko to da smo slavili i sa pobedom Grčke nad Belgijom stigli na pobedu do Mundobasketa...

Izabrane vesti

"Bilo je veoma teško, teška atmosfera. Ali, ponosan sam na moje mlade igrače da se ovako bore 40 minuta, do poslednjeg šuta. Sjajna utakmica. Dve stvari - odlično smo igrali odbranu, ali smo gubili lopte suviše lako. Posle toga je Srbija ubacila 14 poena. To pokazuje da su oni igrali veoma agresivno, što je na domaćem terenu. Ali nije normalno 24 penala u odnosu na 17 penala", počeo je Ataman, pa nastavio:

"Izgubili smo na jednu loptu. Ovaj nivo košarke, nastavlja se od Evrobasketa, sudijske odluke su isto. Oni su imali 24, a mi 17, a oni su bili agresivni. Čestitam Ristiću jer je pronašao u karijeri šut za tri poena".

Osvrnuo se još jednom Ataman na odluku da ne dopusti Vasiliju Miciću da igra večeras...

"Ne znam ko je isprovocirao tu situaciju. Ali, neću više da komentarišem to. Pitajte isto Šarunasa što nije poslao Kalinića, Željka zašto nije Papapetrua. Vasa je jedini plejmejker, on se isto povredio. Isto je ovo".

Bilo je varnica i na relaciji sa Svetislavom Pešićem tokom utakmice...

"Pitali su me šta se desilo sa Pešićem. Nije dopušten ovakav dijalog između trenera. Ja sam se bunio kod sudija. On je počeo da me pita zašto se bunim. To nije fer. Ne znam kakav je pritisak imao nakon što je Srbija izgubila Evrobasket iako je bila favorit. Nisam pričao sa njim, već sa sudijama. To je isprovociralo navijače".

Onuralp Bitim je odigrao još jedan sjajan meč nakon kojeg je pričao o stravičnom terorističkom napadu u Istanbulu.

"Izuzetno nam je žao zbog onoga što se desilo u našoj zemlji, svim porodicama saučešće zbog gubitaka. Želeli smo da ponudimo narodu pobedu kao utehu, ali nije se desilo. Dobro smo se borilo, ali na kraju šut nije ušao".


tagovi

Ergin Atamankošarkaška reprezentacija TurskeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara