Ataman i Obradović (©Star Sport)
Ataman i Obradović (©Star Sport)

Ataman odmarao nosioce, vratio se Papapetru i spreman je za Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 18:34

Lavrio rutinski savladan

Sezona je počela klimavo, ali kako vreme prolazi Panatinaikos izgleda sve bolje. Osim dobre forme u kojoj se nalazi atinski gigant, sve se manje energije troši i utakmice kao što je današnja na gostovanju Lavriju odrađena je sa pola gasa - 92:76 (25:16, 21:15, 26:23, 20:22).

Posle dve velike evroligaške pobede nad Efesom i Monakom u Atini, Ergin Ataman se za Partizan sprema svestan da ga čeka verovatno i najteži posao u poslednjih mesec dana, tokom kojih je zabeležio 12 pobeda uz samo jedan poraz.

Izabrane vesti

S obzirom da u goste dolazi šampion Jadranske lige, turski stručnjak je meč protiv Lavrija iskoristio da maksimalno odmori nosioce. Kostas Slukas je ostao van protokola, Matijas Lesor je bio u istom ali nije odigrao ni minut, Marijus Grigonis je odigrao devet, a Džerijan Grent samo 12 minuta... I pored toga pobeda je ostvarena rutinski.

Sve su oči ovog nedeljnog popodneva bile u Joanisa Papapetrua. Grčki reprezentativac i prošlogodišnji košarkap Partizan Mozzart Beta vratio se na parket posle maltene tri meseca pauze i mada se videlo da mu fali rutine i takmičarske košarke, za nešto više od 16 minuta zabeležio je sedam poena bez promašaja iz igre. Dobra je vest za Grke da se Papapetru vratio, s obzirom da Luke Vildoze nema zbog oporavka od artroskopije.

Šansu da napumpa samopouzdanje pred Partizan dobio je Kostas Adetokunbo. Odigrao je skoro 32 minuta i za to vreme skupio 16 poena i osam skokova, uz tri sistencije. Marijus Grigonis je i pored niske minutaže bio drugi najefikasniji igrač sa 12 poena, koliko je imao i Dimitris Moraitis za 27 minuta u igri. Najefikasniji igrač utakmice bio je Ksevijer Kastaneda iz Lavrija sa 18 poena (5/13 iz igre, 2/6 za tri).

Panatinaikos se nije mnogo mučio. Posle nešto boljeg starta domaćina i vođstva od 14:8 u jednom trenutku prve deonice, PAO je odgovorio serijom 17:0 i stekao prednost od 11 poena i preko dvocifrene granice gosti su se zadržali skoro do kraja. Lavrio je uspeo da se približi na dva poseda zaostatka sredinom druge četvrtine, ali je opet Panatinaikosova reakcija bila snažna, pa je sa 12 uzastopnih poena otišao na 43:26.

Poslednji nalet Lavrija grčki velikan odbio je na početku četvrte deonice, kada je bilo "samo" 11 razlike (65:76). PAO je ponovo malo dodao gas, taman toliko da se odlepi na 18 razlike i zaključi susret.

Duel sa Partizan Mozzart Betom na programu je u petak od 20.15 u OAKA Areni.



tagovi

KK PanatinaikosErgin AtamanKostas SlukasMarijus Grigonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara