Ataman i Micić (©Star Sport)
Ataman i Micić (©Star Sport)

Ataman ponovo kritikovao Micića i Klajburna, Amerikanac mu uzvratio

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 08:25

“Svi pričaju o tome da imamo dobre napadačke igrače, zvezde. Ali, potrebno nam je da zvezde igraju ovakve utakmice. Ne u turskoj ligi, protiv slabijih rivala“

Poraz od Olimpijakosa u Pireju probudio je ponovo ono najgore u Erginu Atamanu.

Trener dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope ponovo se okomio na Vasilija Micića, što mu nije prvi put da radi otkako su počeli saradnju, s tim da ovog puta nije štedeo ni Vila Klajburna. Ataman je dvojici asova zamerio na izdanjima u porazu. Micić je utakmicu završio sa 10 poena i 4/11 iz igre, dok je Klajburn ubacio osam poena uz 4/13 iz igre, dan pošto je bio imenovan za MVP 22. kola Evrolige.

Izabrane vesti

“Nismo dobili ništa od naših zvezda u napadu“, rekao je vidno frustirani Ataman. “Svi pričaju o tome da imamo dobre napadačke igrače, zvezde. Ali, potrebno nam je da zvezde igraju ovakve utakmice. Ne u turskoj ligi, protiv slabijih rivala. Polazim od Klajburna i Micića. Oni su nam potrebni da igraju i postižu koševe u Evroligi“.

Nedelja, 18.30: (4,40) Darušafaka (17,0) Efes (1,25)

Ovo nije prvi put Atamanu da javno udara po svojim igračima, pogotovo najvećim zvezdama tima. To je već učinio Miciću, između ostalih, a ne treba zaboraviti ni da je pred meč kvalifikacija za Mundobasket između Srbije i Turske u Beogradu direktno uticao na to da srpski plejmejker ne dobije dozvolu da igra!

Sajt Eurohoops pitao je Klajburna za reakciju na izjavu Atamana...

“Svako ima pravo na mišljenje. Dajem svoj doprinos cele sezone, izgleda da nemam pravo na slab dan“, uzvratio je Klajburn.

Inače, MVP Fajnal fora Evrolige iz 2019. godine prvi je strelac Efesa sa 17,1 poenom uz 5,3 skokova i 2,2 asistencije. Micić je odmah iza njega sa 16,8 poena, 5,8 dodavanja i 3,3 uhvaćene lopte. Zajedno nose Efes, a posebno su to činili u periodu dok se Šejn Larkin oporavljao od povrede.

Osim toga, Klajburn je vezao utakmice sa 20+ poena i pomogao je da Efes veže pet pobeda. Micić je dvostruki uzastopni MVP Evrolige, a cele sezone drži nivo.



tagovi

EvroligaErgin AtamanVasilije MicićAnadolu EfesVil Klajburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara