Vasilije Micić (© Star sport)
Vasilije Micić (© Star sport)

Ataman prst krivice upire u najbolje: Neprihvatljivo je da Micić puca trojku sa devet metara

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 13:15

Trener Efesa nezadovoljan izdanjima Larkina, Buboe, Singltona...

Prošle sezone najbolji – početkom ove najgori. Teško je objasniti šta se dešava sa Efesom, kako je od statusa prvaka Evrope za samo nekoliko meseci došao do bolnog prizemljenja, sve usled četiri vezana poraza na startu novog ciklusa takmičenja.

Poslednji, u Milanu, izazvao je nezadovoljstvo trenera Ergina Atamana. Posebno kad je selekcija šuta u pitanju. I to onih dalekometnih. Na meti su se našli nosioci igre, momci koji su turksi klub proletos vodili do prvog pehara najboljeg tima Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Pogodili smo tri dve trojke iz 15 pokušaja Larkina, Micića i Bobue. U svlačionici sam im rekao da su naši napadi iz poslednje četvrtine neprihvatljivi. Pokušaj Micića da pogodi trojku sa osam, devet metara je neobjašnjiv i neprihvatljiv“, istakao je Ataman.

Nije temperamentni strunjak ni Amerikanca Krisa Singltona, potkrepivši utiske brojkama.

„Proveo je na parketu 27 minuta, a nije upisao nijedan skok, to je za mene, takođe, razlog za kritiku“.

Efes je najpre poražen od Reala u Madridu, kod kuće od CSKA, u gostima od Asvela, da bi ga u petak veče Armani savladao 75:71 i ostavio da deli poslednje mesto na tabeli, zajedno sa Bajernom i Žalgirisom.

Počeli smo utakmicu sa drugačijom strategijom i pokušali smo da potisnemo sistem koji Armani ima. Igraju Italijani sa tri visoka igrača velike reputacije, a usput su pobedili na minule tri utakmice. Dobro smo izgledali u odbrani, ali u napadu, posebno naša tri organizatora igre, nisu bili uspešni u šutevima spolja“, još jednom je Ergin Ataman apostrofirao šta mu se nije svidelo.

Šansu za popravi u Evroligi Efes će imati 21. oktobra u Istanbulu protiv Uniksa.


tagovi

Anadolu EfesefesEvroligaErgin AtamanVasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara