(©Reuters)
(©Reuters)

Ataman rešio enigmu Larkin: Ima povredu prstiju i odlazi za Istanbul

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 16:27

Nisu velike šanse da se vrati na Evropsko prvenstvo

Turska je porazom od Španije završila prvi deo Evropskog prvenstva, osvojila je drugo mesto u grupi, a loš dan za selekciju koju predvodi s klupe Ergin Ataman je povreda najboljeg igrača Šejna Larkina.

Amerikanac sa turskim pasošem, koji je trebalo da bude udarna igla reprezentacije, ima povredu prstiju zbog koje je neizvesno da li će nastaviti takmičenje na šampionatu kontinenta.

Izabrane vesti

Šejn ima veliki problem sa prstima. Odmah će sada privatnim avionom otputovati za Istanbul na snimanja magnetnom rezonancom. Doktor će sutra proveriti njegovu situaciju”, rekao je Ataman posle meča sa Španijom.

Priznao je selektor Turske da situacija sa Larkinom nije dobra. Bilo da se vrati na EP u ovakvom stanju, a danas protiv Španije je postigao samo tri poena ili da ostane u Istanbulu.

Psihološki, Larkin nije spreman. U njegovim mislima je situacija oko njegovih ruku, oko šuterske ruke. On se trudi, daje sve od sebe, ne može ništa da mu se zameri, ali je problem što sa ovakvom njegovom povredom nemamo rezervnu opciju, nemamo nikakav doprinos”.

Ipak, opšti je stav da bi ispadanje Larkina sa EP uništilo šanse Turske da dođe do završnice turnira.

Šejn je sjajan igrač, pokazao je to u poslednje četiri godine, ali u njegovim mislima sada je samo povreda. Nadam se da nije ništa ozbiljno, međutim, problem sa prstima postoji. Mi idemo večeras za Berlin, a on ide za Istanbul”, još jednom je istakao Ataman.

Da se nešto događa sa Larkinom jasno je iz njegove statistike. Ima prosečan učinak od samo 9,2 poena i samo 33 odsto uspešnosti šuta. 


tagovi

Šejn LarkinErgin Atamanevropsko prvenstvo u košarcikošarkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara