Marko Gudurić i Dimitris Itudis (©Starsport)
Marko Gudurić i Dimitris Itudis (©Starsport)

Ataman se nije lepo proveo po povratku u Istanbul: "Juda" Papajanis, "otpisani" Kalates i perfektni Gudurić srušili PAO

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 21:38

Ubedljiv trijumf turskog tima u susretu sa Panatinaikosom, uz dobru rolu srebrnog srpskog reprezentativca iz Manile

Formirao je Panatinaikos preko leta potpuno novi tim, postavio za šefa struke dvostrukog prvaka Evorpe Ergina Atamana, istakao visoke ambicije - ali ne ide sve po loju za ekipu iz Atine. Posle teškog poraza od Olimpijakosa u finalu Superkupa Grčke, Zeleni su izgubili i drugu utakmicu na startu sezone u Evroligi. Imaju učinak 1-2 posle dva kola, ali od poraza turskog trenera će verovatno daleko više zaboleti još jedno mlako izdanje njegovih pulena, koje je dovelo do teškog poraza na njegovom povratku u Istanbul. Fenerbahče je kod kuće, bez povređenog Tajlera Dorsija, slavio 83:69.

Dobio je sastav Dimitrisa Itudisa prvu četvrtinu 27:9. Već tu je bilo jasno da se Panatinaikosu ne piše dobro. Uspeo je koliko toliko da se trgne u trećoj deonici, ali je usledio hladan tuš u trećoj, pa je posle 30 minuta razlika u korist domaćina iznosila 22 poena. Sve je bilo gotovo.

Izabrane vesti

Jorgos Papajanis je bio na udaru vrhuške Panatinaikosa kada je minulog leta odlučio da napusti klub i preseli se u Fener, a sada je bivšem timu zabiberio sudbinu sa 15 poena. Ispratio ga je Džonatan Motli sa 14, a po 12 su dodali Nik Kalates i Marko Gudurić. Srpski reprezentativac je bio i najkorisniji u pobedničkom sastavu, pošto nije promašio nijedan šut za 23 minuta (2/2 za dva, 2/2 za tri, 2/2 sa linije penala). Upisao je i pet asistencija, ukrao tri lopte rivalu i tako potpisao sjajnu partiju.

Fenerbahče je letos javno otpisao Nika Kalatesa, ali ga je na kraju zadržao zbog teške povrede Raula Neta još na Svetskom prvenstvu. Sada je i Dorsi van stroja, pa je jasno da će Kalates imati daleko ozbiljniju ulogu u Itudisovoj četi, nego što je pre sezone bio plan.

U Panatinaikosu po pravilu najbolji Matijas Lesor, ovoga puta sa 19 poena i četiri skoka (7/7 za dva). Ispratio ga je Kajl Gaj sa 13 poena, dok je dvocifren bio još samo Luka Vildoza sa 10.

U Istanbulu je odigran još jedan meč trećeg kola Evrolige, a Anadolu Efes je u Sinan Erdem Domu bio bolji od Asvela - 89:84. Krajnji rezultat i ne oslikava najbolje dešavanja iz većeg dela susreta, pošto je domaćin držao stvari pod kontrolom, da bi Asvel iz očaja u završnici uspeo samo da istopi veliku razliku. Imao je Efes i +21 u trećem kvartalu, sveo je to Asvel na samo pet poena u završnici, ali je bilo kasno.

Vil Klajburn je bio najefikasniji u prvoj pobedi Pivara u Evroligi ove sezone sa 19 poena, a ispratio ga je Šejn Larkin sa 18. Rodrig Bobua i Darijus Tompson su dodali po 14 poena, dok je dvocifren sa 11 bio i Ante Žižić.

Kod Asvela, koji je pretrpeo još jedan poraz (0-3 u Evroligi, 4-3 u Francuskoj), Nando De Kolo je dao sve od sebe, postigao 25 poena, ali nije bilo dovoljno. Majk Skot je brojao do 15, Žofri Lovernj je dodao 13 poena, dok je dvocifren bio i Paris Li sa 11.

EVROLIGA - 3. KOLO

Utorak

Partizan Mozzart Bet - Barselona 83:92

/Naneli 14 - Laprovitola 20/

Fenerbahče - Panatinaikos 83:69

/Papajanis 15 - Lesor 19/

Anadolu Efes - Asvel 89:64

/Klajburn 19 - De Kolo 25/

Baskonija - Bajern U TOKU

Olimpija Milano - Olimpijakos U TOKU

Real Madrid - Žalgiris U TOKU

Sreda

20.00 (1,70) Crvena zvezda (15,00) Monako (2,40)

20.30 (1,80) Valensija (15,00) Makabi (2,25)

20.30 (1,25) Virtus Bolonja (17,00) Alba (4,70)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

KK FenerbahčeKK PanatinaikosAsvelAnadolu EfesErgin AtamanDimitris ItudisMarko GudurićNik KalatesJorgos Papajanis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara