Avdija posle dve utakmice izborio petorku?! „Hardenovski“ Vud, Lamelo počeo da pogađa trojke

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 04:39

Nastavljena predsezona u NBA

Izraelac Deni Avdija je izgleda posle samo dve utakmice u NBA predsezoni obezbedio sebi mesto u petorci Vašington Vizardsa.

Deveti pik prethodnog drafta je imao odličan debi nedavno protiv Bruklina dok je večeras u porazu od Detroita (86:97) imao skromnije brojke i upisao sedam poena, pet skokova i tri asistencije za pola sata. Ipak, izgleda da je trener Skot Bruks video dovoljno od njega i na pitanje novinara da li je Avdija dovoljno dobar za ulogu startera, odgovorio je ’da su mu šanse dobre’.

Izabrane vesti

Vašington je odigrao očajan meč i pravo je čudo kako je na kraju izgubio samo 11 razlike. Odbrana mu izgleda gore nego prošle sezone što je bilo teško zamisliti, pa i nije čudo što je Bruks spreman da rizikuje i sa mladim Avdijom kao starterom u sezoni.

Pozitivnu veče je imao treći pik sa drafta, Lamelo Bol. Mladi plejmejker je uz Terija Rozjea (20 poena) vodio Šarlot do pobede od 123:115 protiv Orlanda. Posle užasnih 3/15 za tri poena u prva dva meča predsezone, večeras je popravio učinak. Šutirao je 4/9, podelio pet asistencija i ubacio 18 poena. Orlandu nije značilo ni 27 poena Nikole Vučevića.

U noči kada je Amerika nekoliko sati brujala o trejdu Hjustona i Filadelfija u koji bi bili uključeni Džejms Harden i Ben Simons, a koji je ubrzo demantovan, Kristijan Vud je pružio „hardenosvku“ partiju za Rokitse. Hjuston je savladao San Antonio 121:108, a krilni centar koji je došao iz Detroita je za prvih 21 minut meča ubacio 25 poena uz 10 skokova! Meč je završio sa 27 poena u trećoj četvrtini. Sparsi su šutirali trojke 2/21 u prvom poluvremenu i nije ni čudo što su gubili 15 razlike na velikom odmoru. Hjuston je u trećoj četvrtini otišao na plus 31 i tu je bio kraj... Gordon je dodao 23, a Harden 20 za Rokitse, Derozan je sa 21 poenom bio najefikasniji u San Antoniju.


tagovi

Kristijan VudLamelo BolDeni Avdija

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara