Deni Avdija (©Star Sport)
Deni Avdija (©Star Sport)

Avdija uoči NBA drafta: Nevažno mi je gde ću, samo da klub iskoristi moj potencijal

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 16:54

Nesuđeni srpski reprezentativac nije previše opterećen ko će ga i sa koje pozicije birati na predstojećoj košarkaškoj lutriji

Ovogodišnja generacija koja izlazi na NBA draft nije među stručnjacima ocenjena kao jedna od boljih poslednjih godina, ali to ne znači da kvaliteta nema. Među onima koji privlače najveću pažnju stručnjaka je – Deni Avdija.

Nesuđeni srpski reprezentativac mesecima unazad radi na sebi kako bi maksimalno spremno dočekao najveću košarkašku lutriju i narednu sredu, kada će se virtuelnim putem odlučiti koga će koji tim izabrati. Avdija je u onoj probranoj grupi igrača sa najvećim potencijalom, pa se odavno već licitira da bi mogao da bude izabran čak i sa druge pozicije od strane Golden Stejta - prvo mesto rezervisano za Lamela Bola u Minesoti -, mada je prema najsvežijim najavama izglednije da će nekadašnjeg igrača Makabija iz Tel Aviva uzeti Klivlend sa pete pozicije.

Izabrane vesti

Bilo je spekulacija i o nekim drugim kombinacijama i mogućnostima za momka koji je kao evropski talenat privukao najveću pažnju američke javnosti posle izbora Luke Dončića pre dve i po godine, ali on pet dana uoči drafta šalje jasnu poruku da mu nije važno gde će da završi, sve dok od te organizacije dobije garancije da će njegov potencijal biti iskorišćen na pravi način.

“Jedan od ciljeva mi je da budem među deset najboljih pikova na draftu i to je san svakog igrača“, počeo je Avdija i nastavio:

“Lično mi je, ipak, važnije da odem u pravu organizaciju, nego da budem među prvih deset. Da odem u klub gde ću moći da razvijam svoje kvalitete i budem najbolja verzija Denija Avdije. Na kraju dana jedino je važno kakvu si karijeru imao iza sebe, a ne s koje si pozicije draftovan“.

Avdija se tokom poslednjih meseci sastao sa čelnicima nekoliko klubova, a najviše i najčešće se pominjalo to koliko su Stiv Ker i ljudi iz Golden Stejta bili oduševljeni onim što izraelski reprezentativac može da pruži.

“Golden Stejt je sjajna organizacija i fantastičan tim, što je jako bitna stvar. Ali, nije mi toliko stalo do toga gde ću da odem, sve dok mogu da budem u klubu gde mogu da se usavršim i budem deo dobrog sastava“.

Administrativni problemi svojevremeno su onemogućili Avdiju da zaigra za Srbiju i krene stopama svog oca Zufera, ali priznaje da će biti jako ponosan kada komesar NBA lige Adam Silver bude izgovorio da je Deni iz Izraela, odakle mu je majka. I gde je, između ostalog, on rođen i odrastao.

“Velika je čast reprezentatovati svoju zemlju, gde god da si. Izrael je mala država i ne može da stvori veliki broj igrača kao neke druge zemlje. Gde god da vidim zastavu Izraela, osećam se jako ponosno“.



tagovi

Deni AvdijaNBA draftGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara