Dragan Bajić (©ABA LIGA – Budućnost)
Dragan Bajić (©ABA LIGA – Budućnost)

Đavo odneo šalu, Dragan Bajić se vraća na klupu Igokee

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 15:55

Vodiće tim protiv FMP

Posle trijumfa nad Cibonom (82:72) sredinom decembra prošle godine, u okviru 12. kola regionalne ABA lige, šef stručnog štaba Igokee Dragan Bajić podrvgnut je operativnom zahvatu, zbog čega je bio odsutan na klupi jedinog predstavnika Bosne i Hercegovine u regionalnom takmičenju. Propustio je osam mečeva, a tim je kraj aut linije predvodio pomoćnik Marko Barać, koji je uspeo da veže četiri pobede.

Poslednji u nizu bio je trijumf nad Ostendeom 4. januara, te se tada činilo da Igokea možda i može bez temperamentnog stručnjaka. Ipak, usledila je serija od četiri poraza, eliminacija iz Fibine Lige šampiona, a tim iz Laktaša počeo da klizi ka sredini tabele. Bilo je tada jasno da je đavo odneo šalu, da treba promena u taboru Igosa, te da se što pre mora uzburkati uspavana krv. A upravo to su glavne odlike Dragana Bajića. Tako će Igokea večeras, nakon dužeg vremena, pod čvrstom rukom 49-godišnjeg stručnjaka ugostiti sastav FMP-a, u odloženom meču 15. kola (TV Arenasport, 18.00).

Izabrane vesti

18.00: (1,35) Igokea (16,0) FMP (3,50)

Tim iz Laktaša je u seriji od dva poraza u ABA ligi, dok ni tim iz Beograda nije u mnogo boljoj situaciji. Vezali su tri poraza (Crvena Zvezda, Mornar i Mega Mozzart), pa se i njihova pozicija koja vodi u plej of polako dovodi u pitanje.

"Imali smo priliku da igramo protiv te ekipe u pripremnom periodu i na početku sezone i stvarno imam maksimalan respekt prema tom timu i prema radu mog kolege koji odlično vodi tu ekipu. Ono što mogu da vidim kroz sve utakmice koje su odigrali do sada imaju sjajan rezultat. Imaju timski duh, pokazuju dozu karaktera od prvog do poslednjeg igrača, to im je dalo i ove rezultate koje su postigli do sada", rekao je Bajić i nastavio:

"Moraćemo biti fokusirani na zadatke koje postavimo pred sebe i ako to sve ispoštujemo, gledajući na stanje u kojem se nalazimo, moramo dati maksimum, odigrati i iznad svojih mogućnosti, ako želimo da pobedimo. Očekujem dobru reakciju svog tima, oni su svesni da nije lako gubiti, ali moram uzeti u obzir i prethodna dešavanja, ni njima nije lako. Oni su pokazali da ginu za ovaj dres i daju maksimum sebe i nadam se, da kad opet uđemo u tu formu, da ćemo opet beležiti dobre rezultate i nove pobede. Moramo da otupimo najjače oštrice kada je u pitanju njihov tim, i ako ispoštujemo to možemo se nadati novoj pobedi".

Trener FMP Nenad Stefanović pohvalio je protivnika i srećan je što se njegov kolega Dragan Bajić vraća na klupu.

"Pre svega bih želeo da istaknem da mi je veoma žao što Igokea, kao jedini predstavnik ABA lige u FIBA Ligi Šampiona nije prošla dalje. Mislim da su svojom igrom to zaslužili i siguran sam da nisu imali problema sa koronom da bi bili u Top 16 fazi. Već se dosta dobro poznajemo sa njima, biće ovo treći put da se sastajemo u šest meseci. Sigurno da će povratkom trenera Bajića ekipa dobiti svoju prepoznatljivu energiju koju imaju sve njegove ekipe. Defanzivno i ofanzivno su veoma nezgodni, nadam se da ćemo se mi uspešno prilagoditi na novonastalu situaciju što se tiče našeg rostera. Nemamo nikakav pritisak i ne treba da ga pravimo sami sebi", rekao je mladi stručnjak i dodao:

"Mi smo već deo ciljeva za ovu sezonu ostvarili i možda se to i osetilo u nekim prethodnim utakmicama. Želim da igramo potpuno rasterećeno do kraja lige, uživamo u košarci bez prevelikog opterećenja i radimo ono što najbolje znamo – da igramo timsku košarku i na svakoj utakmici ostavimo poslednji atom snage. Onda ćemo videti za šta će to biti dovoljno".

Poslednji duel ova dva tima odigran je u oktobru prošle godine kada je FMP kao domaćin upisao pobedu 89:81.

ABA LIGA – odloženi meč 15. kola

18.00: (1,35) Igokea (16,0) FMP (3,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Dragan BajićFMP ŽeleznikIgokeaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara