Avramović jedini pokazao zube Barseloni! Blaugrana ostala neosvojiva tvrđava za Partizan

Vreme čitanja: 4min | čet. 14.03.24. | 22:23

Ništa novo na gostovanju Partizan Mozzart Beta u Evroligi. Upisan je još jedan poraz. Barselona je bila prejaka za izabranike Željka Obradovića u 29. kolu. Katalonci su rutinski slavili 94:76

(Od izveštača Mozzart Beta iz Barselone)

Višedecenijska tradicija se večeras samo nastavila. Partizan Mozzart Bet je ponovo izgubio u Barseloni. Nije bilo doduše realno očekivati da crno-beli dođu do pobede protiv razigrane Barse koja je svakako važila za velikog favorita i pre ovog meča zbog svega prikazanog ove sezone. Ipak, nada je tinjala kod navijača Partizana koji su bili prisutni u Blaugrani, posebno u prvom poluvremenu kada je Avramović igrao ludački, ali na kraju gigant iz Katalonije je rutinski naneo 16. poraz izabranicima Željka Obradovića ove sezone u Evroligi - 94:76.

Izabrane vesti

Nije Blaugrana mesto gde će protivnička ekipa u čudu biti zbog vatrene atmosfere, pritiska publike... međutim Barselona ove sezone zaista igra izvanrednu napadačku košarku koju je na svojoj koži osetio Partizan. Ovoga puta nije bilo neizvesne završnice gde bi se gubili živci, sada je Partizan ostao bez ikakve da pripreti Kataloncima koji su stekli dvocifrenu prednost početkom drugog poluvremena i tu je bio kraj ovog meča uprkos svim naporima kluba iz Humske.

Jedina olakšavajuća stvar za crno-bele večeras leži u činjenici da je i Valensija izgubila svoj meč pa je sve nekim čudom i dalje otvoreno za plasman među 10 najboljih. Sada sledi serija od tri ključna meča gde će se čitava sezona lomiti. U Beograd stižu Baskonija, Real Madrid i Olimpijakos. Tri spektakla koja će odrediti sudbina ABA šammpiona u elitnom takmičenju.

Brojke ponovo govore da je Aleksa Avramović jedini u Partizanu koji igra u formi. Ubacio je čak 27 poena, ali ni to nije bilo dovoljno. Jedini dvocifren bio je još Zek Ledej sa 16.

Barselona je imala znatno više raspoloženih igrača. Prednjačio je Laprovitola sa 17, Ernangomez je dodao 15, Rokas Jokubaitis 13, a Džabari Parker 12.

BARSELONA - PARTIZAN 94:76

/29:24, 22:24, 23:20, 20:8/

Dvorana: Blaugrana

Sudije: Olegs Latiševs, Arturas Šukis, Pjotr Pastusijak

Barselona: Laprovitola 17 (5 as), Ernangomes 15, Jokubaitis 13, Parker 12, Kalinić 9 (5 sk), Veseli 8 (5 sk), Rubio 7 (6 sk, 6 as), Satoranski 7 (5 as), Abrines 6, Da Silva -

Partizan: Avramović 27, Ledej 16 (6 sk), Naneli 7, Panter 6, Kaminski 6, Doužer 4, Smailagić 4, Anđušić 3, Kaboklo 3, Trifunović -, Ponitka -

Barselona je imala početnih problema zbog velikog pritiska Partizana. Prvi koš su ubacili posle više od dva minuta, dok je Aleksa Avramović leteo po terenu. Nanizao je devet poena pretrčavajući sve na parketu, Partizan je imao i solidnih sedam poena prednosti u uvodnoj deonici posle koša Kaminskog na asistenciju Avramovića, ali sve je to bilo kratkog daha. Kada je Barsa oslobodila početnog pritisak i pronašla način da dođe do koša, počela je velika serija. Katalonci su prvi kvartal finiširali serijom 20:8 i tako rutinski preokrenuli rezultat u svoju korist posle 10 minuta košarke.

Činilo se da će Barselona doći i do dvocifrene prednosti kada je Riki Rubio krenuo da pleše po terenu kao u najboljim danima, ali Aleksa je igrao kao u transu. Sve je preuzeo na svoja pleća i sa 19 poena u prvom poluvremenuo nije dopustio da ekipa previše padne. Kada je kod njega lopta bila, napad kluba iz Humske je izgledao spektakularno, uostalo malo ko je u stanju da ubaci Barseloni na njenom terenu čak 48 poena za poluvreme, ali kao po običaju, odbrana je bila trn u oku navijačima Partizana u dvorani. U pojedinim momentima se činilo da Barselona može da se prošeta do koša i baš zbog toga su imali 51:48 prednost.

Ispostaviće se da je to bilo sve što je Partizan pozitivno uradio na ovom meču. Domaći sastav je za manje od tri minuta drugog poluvremena ubacio čak 13 poena i prvi put došao do dvocifrene prenodsti čime je pobeda osigurana. Imala je Barselona i 15 poena prednosti koje je nekim čudom Partizan početkom poslednje deonice spustio na svega minus četiri kada je opet zaigralo srce navijačima Partizana da je čudo moguće, ali onda promašaj Pantera, dve izgubljene lopte Ledeja i Barselona se za tren oka vratila na komotnih 81:70. Posle toga meč je samo priveden kraju.

EVROLIGA - 29. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Valensija 118:88

/Dorsi 28 - Dejvis 18/

Olimpijakos - Panatinaikos 71:65

/Rajt 17 - Nan 15/

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 80:84

/Jago 20 - Kolson 23/

Alba Berlin - Monako 82:90

/Tomas 14 - Okobo21/

Barselona - Partizan Mozzart Bet 94:76

/Laprovitola 17 - Avramović 27/

Baskonija - Olimpija Milano 88:73

/Hauard 26 - Mirotić 21/

Petak

20.00: (3,20) Asvel (16,0) Anadolu Efes (1,45)

20.30: (1,60) Bajern Minhen (16,0) Žalgiris (2,65)

20.30: (2,65) Virtus Bolonja (16,0) Real Madrid (1,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK BarselonaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara