Bajern i Zenit jure polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.03.18. | 10:15

Večeras nas u Minhenu i Ređo Emiliji očekuju dva veoma interesantna i uzbudljiva košarkaška duela u okviru četvrtfinalnih majstorica Evrokupa

Vreme je da dobijemo i poslednja dva učesnika polufinala drugog po kvalitetu evropskog klupskog košarkaškog takmičenja. Ruska Lokomotiva Kubanj našeg trenera Saše Obradovića i turska Darušafaka su se već plasirale u tu fazu takmičenja posle maksimalnih učinaka u četvrtfinalnim serijama. A večeras nas u Minhenu i Ređo Emiliji očekuju dva veoma interesantna i uzbudljiva košarkaška duela.

Aleksandar Đorđević i Bajern dočekaće ruski Uniks i moraće da ponesu breme favorita pre svega zbog činjenice da majstoricu igraju na svom terenu. Mada bi upravo mogao da bude i dvosekli mač, jer je pitanje kako će se košarkaši Bajerna snaći pod pritiskom. Uniks na neki način zbog toga i dolazi rasterećen u Minhen, mada se svakako radi o klubu čija je ambicija da jednog dana ponovo zaigra u Evroligi. A u ovom trenutku put do nje vodi preko trofeja Evrokupa.

Izabrane vesti

U prethodna dva okršaja ovih ekipa pokazalo se da se radi o rivalima sličnog kvaliteta, a pitanje pobednika oba puta rešeno je u završnicama. Na jednoj strani opet ćemo gledati Vladimira Lučića i Stefana Jovića koji su bili prilično raspoloženi u dresu Bajerna u poslednje vreme, dok za Uniks igra Danilo Anđušić, mada mu je minutaža nešto skromnija ove sezone.

I u drugom okršaju gde odlučuje majstorica, u Ređo Emiliji, epitet favorita ide domaćinu, mada je ruski Zenit, za koji igra Marko Simonović, svakako tim koji je kadar da napravi iznenađenje. I jedni i drugi igraju po sistemu toplo-hladno u prethodnom periodu, s tim što su Italijani izgubili samo dva puta u poslednjih 10 utakmica na svom terenu. Zenit može da bude ohrabren činjenicom da je upisao šest pobeda na strani u pomenutom periodu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:30 9094 EVKPF Bayern - Uniks pk 1-1 1,60
Sre 20:30 9093 EVKPF Reggio Emilia - Zenit ki 2 2,15
Ukupna kvota3,44

EVROKUP – ČETVRTFINALE (MAJSTORICE)

Sreda
20.30: (1,30) Bajern (16,0) Uniks (3,90)
20.30: (1,80) Ređo Emilija (14,5) Zenit (2,15)

*** kvote su podložne promenama

DARUŠAFAKA – Budućnost 2:0
LOKOMOTIVA – Gran Kanarija 2:0
Bajern – Uniks 1:1 (83:75, 73:80)
Ređo Emilija – Zenit 1:1 (75:61, 77:91)

Fotofacebook.com/fcbbasketball


tagovi

sportsko klađenjeEvrokupKK Bajern MinhenReđo EmilijaUNIKSKK ZenitMarko SimonovićAleksandar ĐorđevićDanilo AnđušićStefan JovićVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara