Ognjen Jaramaz (©Starsport)
Ognjen Jaramaz (©Starsport)

Bajern ponizio Albu u Berlinu i produžio finalnu seriju: Dešon Tomas sipao trojke, domaćin zaleđen na -30

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.06.22. | 20:44

Minhenski klub ostvario izuzetno ubedljiv trijumf bez četvorice prvotimaca

U Berlinu je napravljena atmosfera kao da Alba ne može da izgubio, kao da je finalna serija gotova i da se samo čeka proglašenje pobednika i krunisanje šampiona. Ništa još nije završeno, igraće se bar još jedan meč u Minhenu. Svečarska atmosfera , dekoncentracija i olako shvatanje obili su se o glavu berlinskoj Albi, smanjio je Bajern na 2:1 i produžio seriju – 90:60.

Ušao je Bajern silno motivisan u utakmicu, ali i drastično oslabljen. Praktično unapred prežaljen, jer Andrea Trinkijeri u Berlinu nije mogao da se osloni na Vladimira Lučića, Korija Voldena, Daruna Hilijarda i Leona Radoševića. Nije se to odrazilo na igru Bajerna, podređen položaj i te kako mu je prijao. Minhenski klub demolirao je Albu, ponizio je usred Berlina kao retko kada.

Izabrane vesti

Zaleđena je Alba u Berlinu na -30, ubrizgao je Bajern sebi neophodnu injekciju samopouzdanja, a Nik Vajler Veb i Dešon Tomas su čuvarima uterali strah u kosti. Andrea Trinkijeri je secirao minutažu, gledao je nikoga da ne optereti, a svaki minut prostora iskoristio je pomenuti duo, koji je zbirno sasuo Albi 38 poena. Za tešku artiljeriju domaćin nije imao odgovor, svaki pokušaj da se ide ispod bloka košarkašima Bajerna ili im se da sekunda prostora viška surovo je kažnjavan.

Ubacili su košarkaši minhenskog Bajerna devet trojki – od toga su četiri ruku delo Dešona Tomasa – a u tom segmentu Alba nikako nije mogla da isparira rivalu. Najjače oružje prodalo je Berlince. Negovanje brze, napadačke košarke večeras je isparilo, ni u naznakama ga nije bilo. Samo dve trojke spakovala je Alba, po jedan hitac van linije 6,75 pogodili su Džejlen Smit i Maodo Lo.

Pucala je igra Albe po svim šavovima i već do poluvremena bilo je jasno da domaćinu preti katastrofa, da neće biti ni govora o proslavi titule, već da treba izbeći scenario u kome „puca bruka“. Išao je Bajern na to da ponizi Albu i – uspeo je. Niti jednog momenta nije povlačio ručnu, ni kada je imao preko 30 poena razlike na semaforu. Išla je lopta tečno u napadu, ostajali su Dešon Tomas i Nik Vajler Veb sami, i redovno su koristili ekstra pas saigrača. Žan Mark Šiško prednjačio je u asistencijama, podelio ih je šest, što je trećina od ukupnog broja koje je Bajern napravio.

Dobru napadačku rolu imao je i Otelo Hanter, koji je za 14 minuta rovedenih na parketu isporučio 13 poena. Promašaj iz igre nije imao, pogodio je svih pet šuteva, od toga jednu trojku. A, takođe je sakupio tri lote ispod odbuča. Zapaženu ulogu imao je i Nihad Đedović. Ubacio je 10 poena, sakupio šest skokova, podelio je dve asistencije i ukrao tri lopte, dok je Ognjen Jaramaz imao pet poena i četiri skoka. Kod Albe je za igru raspoložen bio samo Oskar da Silva. Meč je završio sa 15 poena i pet skokova, prebacio je svoj ovosezonski prosek, ali su jedino on i Maodo Lo sa deset poena bili dvocifreni u timu Izraela Gonzaleza.


tagovi

KK Bajern MinhenKK AlbaOgnjen JaramazAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara