Dragan Bajić (©Star Sport)
Dragan Bajić (©Star Sport)

Bajić ponosno: Zvezda je najbolja u regionu, ali ne pričam bezveze da se ne plašim nikoga s ovim timom

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 21:44

"Mi nemamo zacrtane želje i ambicije u ABA ligi za ovu sezonu. Mi ćemo da nastavimo da radimo istim ritmom kao i dosad, da nastavimo rad iz prošle sezone, da idemo iz utakmice u utakmicu i da svakoj pristupimo sa idejom da slavimo"

Iznenađenje možda samo na papiru, Igokea je trećim uzastopnim trijumfom nad Crvenom zvezdom u Laktašima pokazala da uopšte ne prija aktuelnom šampionu, a Dragan Bajić da je “penicilin“ za košarku kakvu forsira Dejan Radonjić.

Sreda, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16,0) Žalgiris (3,50)

Izabrane vesti

Igokea je vodila gotovo ceo meč, imala i 23 poena prednosti, igru, momentum, diktirala je tempo i pokazala karakter da ubedljivom igrom nanese dvocifren poraz jedinom evroligašu s ovih prostora.

“Moram da čestitam svojim momcima, jer su oni najzaslužniji za ovu pobedu. Zahvalnost i publici na maksimalno korektnom navijanju, sjajna atmosfera je bila. Posle prošle godine drago mi je što je dvorana u Laktašima ponovo puna. Nadam se da ćemo mi dobrim rezultatima i igrom privući što više navijača, da nas bodre jer nam mnogo znače“, ponosno je počeo konferenciju za novinare Dragan Bajić. “I dalje stojim iza onoga što sam izgovorio u najavi – da je Zvezda u ovom trenutku najkvalitetniji tim u ABA ligi. Po igrama koje je pružila zaslužuje sve ono što sam izgovorio tada. Ono što moram da istaknem i opet ću ponoviti, nisam bezveze govorio da se s ovim igračima ne plašim nijedne ekipe. To smo pokazali večeras. Sama utakmica – prvo poluvreme je pokazalo sve ono što smo se dogovarali u pripremi. Gotovo 90 odsto stvari smo ispoštovali, a možda dve-tri situacije nisu išle onako kako smo hteli. Nije bilo koncentracije u tim momentima. Sve ostalo je bilo odlično“.

O samoj utakmici Bajić je govorio iz ugla onoga za šta se ekipa spremala u prethodnih pet dana...

“Teško je bilo držati ovakav nivo, ne samo protiv Crvene zvezde, već i mnogo slabijih rivala. Niti da se drži razlika koju smo imali. Desio se pad u trećoj četvrtini, Zvezda je jak rival, ima snagu i moć da se digne i vrati, mnogo su kvalitetniji u odnosu na nas. Opet smo imali koncentracije, skupili snage i energije u odbrani i mislim da smo pametno priveli utakmicu kraju. Vodili smo ceo meč i zasluženo slavili. Jako sam srećan zbog pobede, daće nam samopouzdanje za nastavak sezone. Posle Paoka i ovog susreta pojedini igrači pokazuju formu koju želim da vidim od njih. Nećemo da letimo, pokušaćemo da ostanemo nogama čvrsto na zemlji, uskoro nas čeka i meč Lige šampiona protiv Galatasaraja. Moramo da se odmorimo i što bolje spremimo za taj susret“.

Igokea je uglavnom u sezonu regionalnog takmičenja ulazila sa ciljem da napadne plej-of, ali šef stručnog štaba sada ističe da ciljeva – nema.

“Mi nemamo zacrtane želje i ambicije u ABA ligi za ovu sezonu. Mi ćemo da nastavimo da radimo istim ritmom kao i dosad, da nastavimo rad iz prošle sezone, da idemo iz utakmice u utakmicu i da svakoj pristupimo sa idejom da slavimo“.

Na kraju – još malo o samoj utakmici...

“Večeras smo imali daleko manje oscilacija nego u susretu protiv Paoka. Imali smo pad u trećoj četvrtini, ali takve stvari su normalne. Smanjili smo broj izgubljenih lopti, imali nekoliko loših reakcija u tranzicionoj odbrani gde nas je Zvezda hvatala u raskoraku i postizala lake poene. Dobro smo kontrolisali skok protiv kvalitetnih ’tela’. I pre meča sam rekao da nemam ni na jednoj poziciji kvalitet da pretim Zvezdi, ali u pripremi smo uradili odličan posao i to je rezultiralo ovakvim trijumfom“.



tagovi

Dragan BajićIgokeaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara