Dragan Bajić i Željko Obradović (©Igokea/Nikola Vuruna)
Dragan Bajić i Željko Obradović (©Igokea/Nikola Vuruna)

Bajić se divi Žocu: Čeka nas lepa atmosfera, ali idemo po dobar rezultat

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 10:12

"Partizan je tim koji je u odličnoj formi i pobedili su nekoliko jakih protivnika u poslednjim utakmicama. Ono na šta moramo obratiti pažnju na ovoj utakmici je ta agresivna odbrana po čitavom terenu, gde mi moramo biti maksimalno koncentrisani, da ne dozvolimo veliki broj izgubljenih lopti i da ostvaruju lake poene iz kontranapada", rekao je trener Igokee uoči susreta sa Partizanom

Posle jako lepe serije rezultata i četiri vezana trijumfa, jedini predstavnik BiH u regionalnoj košarkaškoj ligi, Igokea, večeras će pred sobom imati pravi test. U derbiju 23.kola Jadranske lige gostuje kod Partizana, u dvorani Aleksandar Nikolić (19:00).

Igokea je sigurno jedno od prijatnijih iznenađenja poslednjih sezona, jer je postala redovan učesnik plej of faze takmičenja. Na dobrom putu da to ponovo ostvari je i ove sezone, jer se trenutno nalazi na petom mestu sa 12 pobeda i devet poraza. Iako je jedno vreme plej of dolazio u pitanje, povratak na klupu temperamentnog stručnjaka Dragana Bajića uneo je svežu krv u tabor tima iz Laktaša, pa u poslednje vreme igraju kao preporođeni, o čemu svedoče četiri vezane pobede.

Izabrane vesti

Dakle, atmosfera je potpuno pozitivna i sa dosta optimizma se otputovalo u Beograd, na okršaj sa sportskim prijateljima iz crno–belog tabora. Javna je tajna da su Igokea i Partizan kao bliži rođaci, pa se neretko mogu čuti superlativi u oba pravca. Takav slučaj je bio i u prvom ovosezonskom meču, a lepu atmosferu treba očekivati i večeras. Takođe, zanimljivo je da se trener domaćih Dragan Bajić nekoliko puta deklarisao kao veliki navijač crno-belih, te da u Željku Obradoviću vidi svog idola. Ipak, temperamentni strateg se uprkos tome sigurno neće libiti da pomrsi konce Žocovoj ekipi.

"Raduje me odlazak u Beograd i susret sa prijateljima. Dvorana Aleksandar Nikolić je sigurno lepa za igranje, za moje igrače i atmosfera koja je predivna za košarku. Bilo je malo nezgodno bez publike prethodne dve godine, ali hvala Bogu to je iza nas. Ovaj lep ugođaj koji nas očekuje je za svakog igrača i svakog sportistu. Partizan je tim koji je u odličnoj formi i pobedili su nekoliko jakih protivnika u poslednjim utakmicama. Ono na šta moramo obratiti pažnju na ovoj utakmici je ta agresivna odbrana po čitavom terenu, gde mi moramo biti maksimalno koncentrisani, da ne dozvolimo veliki broj izgubljenih lopti i da ostvaruju lake poene iz kontranapada", istakao je Bajić.

Dotakao se i borbe za plej of.

"Imamo neki svoj cilj i na dobrom smo putu da ga ostvarimo. U zadnjih pet utakmica ostvarili smo četiri pobede koje su nas u dobroj meri približile poziciji koja vodi u plej of i to bi bio veliki rezultat za nas. Mi nećemo stati sigurno, pokušaćemo da do kraja lige ostvarimo što bolje rezultate“, jasan je Bajić.

Poslednji meč ova dva tima igran je početkom decembra prošle godine, kada je u Laktašima Partizan trijumfovao sa 70:68.

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

17.00: (3,50) Zadar (16,0) Cedevita Olimpija (1,35)

19.00: (1,17) Partizan (20,0) Igokea (5,50)

21.00: (5,00) Studentski centar (19,0) Budućnost (1,20)

Nedelja

12.00: (1,60) Mega Mozzart (14,5) Mornar Bar (2,55)

17.00: (2,30) Krka (14,5) FMP (1,70)

Ponedeljak

16.00 Borac - Split

19.00 Cibona - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaKK PartizanIgokeaDragan BajićŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara