Adnrija Grifin (© AFP)
Adnrija Grifin (© AFP)

Baksi otpustili trenera posle 43 utakmice

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.01.24. | 23:58

Adrijan Grifin više neće biti na klupi Baksa, šuška se o dolasku Doka Riversa

Iako su bili drugi na Istoku sa Janisom Adetokumbom i Demijanom Lilardom na parketu, Milvoki je odlučio da povuče iznenađujući potez i otpusti trenera Adrijana Grifina posle samo 43 utakmice. Poznati NBA insajderi već pušu da bi Dok Rivers mogao da ga zameni iako još uvek nema zvanične objave od strane tima iz Viskonskina.

Izabrane vesti

"Ovo je bila teška odluka. Već radimo na angažovanju novog trenera. Zahvaljujemo treneru Grifinu na njegovom napornom radu i doprinosu timu", rekao je generalni menadžer Baksa Džon Horst.

Džo Pranti, koji je bio pomoćnik u Grifinovom stručnom štabu, biće privremeni glavni trener Baksa.

Milvoki trenutno ima 30 pobeda i 13 poraza i drugi je na Istoku. Isti skor ima i prvoplasirana Minesota na Zapadu, a ispred njih je jedino Boston sa skorom 34-10.

Kao razlog za smenu trenera američki mediji navode pad u defanzivnom učinku Milvokija. Baksi trenutno zauzimaju 22. mesto u NBA ligi kada je u pitanju defanzivni rejting, što je veliki pad u odnosu na četvrto mesto pre godinu dana.

Grifin je na klupu Milvokija seo prošlog leta kada je zamenio Majka Budenholzera, a nakon što su Baksi ispali u prvoj rundi plej-ofa od Majamija.

Ostaje da se vidi da li će Dok Rivers zaista doći na klupi nekadašnjih šampiona. On je poslednji angažman imao na klipi Filadelfije gde nije uspeo da dođe do titule sa Džoelom Ebidom i Džejmsom Hardenom na terenu.



tagovi

Milvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara