Foto: AFP
Foto: AFP

Bambi se snašao na ledu: Milvoki gađao 9/39 za tri i dobio derbi Istoka posle produžetka

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 02:12

Slabo šutersko veče Nemanje Bjelice, sjajan tripl-dabl Džejmsa Hardena i dabl-dabl Janisa Adetokunba

Čudna i vrlo zanimljiva utakmica u derbiju Istočne konferencije. Filadelfija je dočekala Milvoki i moglo je štošta da se vidi, dosta preokreta, dobrih poteza. Prvo poluvreme katastrofalno po goste, a onda mnogo bolja igra pre svega Janisa Adetokunba, pa onda i ostatka Baksa, što je dovelo do neizvesne završnice, kasnije i produžetka. Tamo su se Baksi bolje snašli. Zaista su uložili ogroman trud da se vrate i preokrenu ovaj susret i u tome su uspeli - 105:109.

Mada, ko je mogao to da očekuje posle užasa od njihove igre u prvom poluvremenu?

Izabrane vesti

Koliko je Milvoki očajno odigrao u prvom delu utakmice govore i reakcije navijača na društvenim mrežama koji su ga u tim momentima poredili sa Bambijem na ledu, odnosno ekipom koja služi za podsmeh. Najviše zbog očajnog šuta. Sećamo se da su Baksi želeli letos Bogdana Bogdanovića, sada vidimo i zašto. Milvoki je za poluvreme dao jedva 31 poen što je za uslove moderne NBA lige izuzetno malo (često timovi daju preko 60 za poluvreme), uz samo 13 poena u drugoj deonici.

Razlog – očajan šut za tri poena. Milvoki je u prvom poluvremenu gađao skoro neverovatnih 1/17 za tri poena! Iz igre ukupno 12/45. Čak su Baksi mogli da budu zadovoljni i sa minusom od 14 poena na polovini utakmice, a razlika bi verovatno bila i veća da su Seventisiksersi mogli da računaju na Džoela Embida. Janis je za prva 24 minuta imao šest poena i četiri izgubljene lopte. Ali, potom je usledila promena u nastavku...

Milvoki je zaigrao mnogo bolje, nije ni Filadelfija posebno blistala, tako da je bilo očigledno da utakmica ide u neizvesnu završnicu. Na kraju smo svedočili odlasku u produžetak u situaciji gde je Fila morala da vadi kesenje iz vatre. Milvoki se odmakao u produžetku, Fila probala da se vrati do kraja, ali nije uspela. Veoma važan trijumf za Bakse.

Milvoki je krajem regularnog dela utakmice imao 91:84 na 45 sekundi pre kraja, ali je to volšebno prokockao pa se tako otišlo u produžetak. Furkan Korkmaz je pogodio trojku za privremeni spas File. Evo kako je sve izgledalo...

Adetokunbo je dao 32 poena i imao 15 skokova i pet asistencija. Donte Divićenco je doprineo poenima u važnim momentima, a meč je završio sa 20 pena, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene loptr, dok je Holidej dodao 19 poena. Kod Filadelfije je bila uravnotežena raspodela datih poena, a prednjačio je Heris sa 19 poena, dok je Deni Grin ubacio 18.

Dodajmo i da je Adrijan Vojnarovski najavio trejd po kom bi Pi Džej Taker trebalo da završi u Milvokiju, kao i Rodions Kuruč, dok bi Tori Krejg mogao u Finiks. Hjuston dobija Di Džej Agustina i Vilsona, kao i pika iz 2023. godine.

Sakramento Kingsi gostovali su Vašingtonu i uspeli su da se domognu trijumfa u efikasnom meču - 119:121.

Naš Nemanja Bjelica dobio je malu minutažu, odigrao je 15 minuta, ali ovo definitivno nije bilo njegovo šutersko veče. Šutirao je Bjelica 0/5 iz igre, odnosno 0/4 za tri poena. Pomogao je Kingsima sa šest skokoa i dve asistencije. Najbolji kod Sakramenta bio je Dearon Foks sa 28 poena, dok su po 18 dali Harison Barns i Rišon Holms.

---------------------------------------------------------------------

*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---------------------------------------------------------------------

Dodajmo i da je Bruklin bez Kevina Duranta i Kajrija Irvinga gostovao Indijani, pa se sve to pretvorilo u tesnu utakmicu na čijem kraju su se radovali Netsi - 115:124.

Mora se svakako istaći brutalna utakmica Džejmsa Hardena koji je u nedostatku pomenutog dvojca preuzeo sve na sebe i završio utakmicu sa 40 poena, 10 skokova i 15 asistencija! Zaista partija baš u njegovom stilu, mada je sada stigao više da igra za ekipu nego što je to radio u Hjustonu.

Harden je ukupno šutirao 13/27 iz igre, od toga slabih 2/9 za tri poena. Pored pomenutog učinka imao je i dve ukradene lopte.


NBA LIGA - rezultati

Detroit - Toronto 116:112

/Bej 28 - Pauvel 43/

Indijana - Bruklin 115:124

/Brogdon 24 - Harden 40/

Filadelfija - Milvoki 93:93 (105:109)

/Heris 19 - Adetokunbo 32/

Vašington - Sakramento 119:121

/Bil 29 - Foks 28/



tagovi

Milvoki BaksNemanja BjelicaJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara