""
""

Banvit, Asvel i Sasari prvi četvrtfinalisti Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.03.17. | 23:33

Duško Savanović predvodio italijanski klub do prolaza među osam najboljih timova Fibinog takmičenja

Poznata su imena prvih četvrtfinalista FIBA Lige šampiona. To su Banvit, Asvel i Dinamo Sasari.

Izabrane vesti

Italijanski klub je posle rutinskih 79:63 na domaćem parketu i drugi put savladao Le Man rezultatom 68:66 i tako napravio veliki korak napred ka evropskom trofeju.

Sasari je do pobede vodio Duško Savanović sa 15 poena i devet skokova, zbog čega je bio daleko najbolji igrač u svom timu. Pratio ga je Rok Stipčević s 14 poena i pet asistencija. U domaćim redovima Votson je imao 16, 1 Pirson 15 poena.

Uzbudljivo je bilo u duelu Asvela i Arisa, gde je rezultat prvog meča bio 67:67. Međutim, franucski sastav nije dozvolio iznenađenje na svom terenu i pobedio lako rezultatom 81:67. Ključna je bila druga četvrtina utakmice, u kojoj je domaćin postigao 26, a primio samo osam koševa. Doduše, ni u trećoj deonici nije bilo nešto mnogo drugačije, pošto je rezultat iste bio 21:10 za Asvel. Kod Asvela najefkasniji bio je Valter Hodž s 19 poena, dok je Vil Kamings kod gostiju ubacio 14 poena.

Ipak, najveća drama viđena je u duelu Banvita i Oldenburga, gde je takođe prvi meč završen nerešenim ishodom (82:82). Ali, Turci su na svom terenu bili bolji i dobili sa 70:61. Interesantno i ovde je druga četvrtina bila ključna, pošto je završena sa 22:6 u korist domaćeg tima.

Kod Banvita Furkan Korkmaz je imao 20, a kod gostiju Filip Švetelm 12 poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

AsvelBanvitDinamo SasariDuško SavanovićFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara