Džejms Harden (Reuters)
Džejms Harden (Reuters)

Barkli prevazišao sebe: Harden bolji od Lebrona, Kobija i Džordana

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 18:07

Većina bi se teško složila sa kontroverznim analitičarem i legendom NBA lige

Bio je nekonvecionalan kao igrač na parketu, a i dan-danas slovi za kontoverznog kada se priča svede na njegovu ulogu komentatora, odnosno košarkaškog analitičara. Čarls Barkli, Mvp ligaškog dela NBA sezone iz 1993. Godine ponovo je rasplamsao debate o tome ko je najbolji košarkaš planete u ovom trenutku. Ne bi ličio na sebe da je izustio da je to Lebron Džejms.

Izabrane vesti

“Džejms Harden je najbolji košarkaš na svetu u ovom trenutku. I to mislim i tvrdim bez namere da nipodaštavam ili da ukažem nepoštovanje Lebronu ili Janisu Adetokunbu”, rekla je nekadašnja zvezda Filadelfije, Finkisa i Hjustona.

(1,50) Milvoki (13,0) Boston (2,95)

Istakao je Barkli katastrofalan početak Bradine sezone sa Hjustonom, ali i potpunu renesansu od prelaska u Bruklin Netse. Međutim, otišao je i korak dalje od postavljanja Hardena iznad prve zvezde Los Anđeles Lejkersa, odnosno Milvokija. Ako ima onih koji bi se složili sa njim kod prve tvrdnje, teško da bi se mnogo ljudi usudilo da stane iza njegovih reči da je Harden u pogledu napadačkih karakteristika premašio Majkla Džordana i Kobija Brajanta.

“On je najneverovatniji košarkaš kojeg sam ikada gledao kada je reč o napadu. Vidite, Džordan i Kobi su bolji igrači u pogledu odbrane, ali ofanzivno nisu mogli da pogađaju trojke kao ono, nisu imali dribling na njegovom nivou, niti tu vrstu napada na obruč uz toliko faulova protivnika”, zaključio je Barkli.

Navikao je Barkli da bude drugačiji, ekscentričan, ali je ovoga puta prevazišao sebe.



tagovi

Džejms HardenČarls BarkliLebron DžejmsKobi Brajant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara