Na Marakani i dalje strepe: Žanderu nije stigao srećni SMS

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 17:39

Verovatno će se to desiti u ponedeljak ujutru

Više od mesec dana trajali su pregovori čelnika Crvene zvezde sa Holanđaninom Radživom van La Parom i Brazilcem Žanderom oko sporazumnog raskida ugovora. Sve je u jednom trenutku išlo u pravom smeru, zatim se čekalo kompletiranje dokumentacije, što u ovakvim slučajevima može da dugo traje. Posebno, jer je pandemija virusa korona limitirala rad velikog broja notara.

Ispostavilo se da je manje plaćeni levi bek, pristigao iz Pafosa, bio mnogo tvrđi pregovarač od Holanđanina za čije obeštećenje je dato Hadersilfdu 1.200.000 evra. U jednom trenutku Žander je, preko svojih agenata, zahtevao da mu klub dostavi menice kao svojevrsnu garanciju da će dobiti novac.

Izabrane vesti

Na kraju dvojica stranaca, sa vrlo mršavim učinkom na Marakani, stavili su potpis na raskid ugovor u prošli ponedeljak. Uz ubačenu klazulu da im je Crvena zvezda dužna do u narednih sedam dana isplati prvu ratu zarađenog do 31. marta 2020. godine. U suprotnom dogovor bi bio poništen, tako da bi Žander i Van La Para ostali na platnom spisku Crvene zvezde. Bez poreza i doprinosa njihova zbirna zarada na mesečnom nivou iznosila je 80.000 evra.

VAN LA PARA I ŽANDER NISU VIŠE ZVEZDINI IGRAČI

Crveno-beli su u petak, između 14 i 15 časova, ispunili uslov i uplatili potrebna sredstva. Čekali su reakciju sa druge strane. Van La Para je potvrdio da mu je novac legao, ali reakcije Brazilca i njegovog menadžera se i dalje čekaju. Navodno, oni nisu dobili "srećni SMS".

Zbog toga na Marakani i dalje malo strahuju, ali nemaju dilemu da će Brazilac dobiti na vreme ono što mu pripada po sporazumu o raskidu ugovora. Do zastoja je došlo zbog vikenda, kao i podatka da je Žanderov tim tražio da se pare uplate u inostranstvu.

Neće po dobrom navijači Crvene zvezde pamtiti Van La Paru i Žandera. Brazilac je imao neka zapažena izdanja, poput onog u Kopenhagenu kada je na sjajan način zamenio bolesnog Milana Rodića. I doprineo crvenom kartonu Španca Bila. Isti slučaj je i sa Radživom van La Parom. On zbog velikog broja stranaca nije imao kontinuitet kada je reč o prvenstvenim okršajima. Ali je u Ligi šampiona odigrao pet mečeva. Bez ozbiljnog učinka. Promašio je zicer tokom duela sa Totenhemom, pri minimalnom vođstvu gostiju. 

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara