Niko Laprovitola (©MN Press)
Niko Laprovitola (©MN Press)

Barsa se dobro preznojila, Laprovitola i Nađi sprečili senzaciju; Baskonija poklekla nakon dva meseca

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 15:25

Skroman učinak srpskih košarkaša...

Barselona je savladala Bilbao na otvaranju nedeljnog programa ACB lige rezultatom 88:78, mada su se njeni igrači dobro preznojili dok na kraju nisu overili trijumf.

Katalonci su do nove, sedme uzastopne recke u prvenstvu stigli ne toliko zahvaljujući timskoj košarci, koliko individualnim rešenjima. Prvo je Nikola Mirotić postigao uvodnih devet poena Barse, što je učinak na kojem se zadržao do poslednjeg zvuka sirene. Zatim je komandu preuzeo Niko Laprovitola pošto je ubacio pet trojki bez promašaja, zbog čega je domaćin ekspresno otišao na +20 (35:15).

Izabrane vesti

Gosti su se za to vreme mučili da nešto konkretno naprave, uz to su se mučili na skoku i sa većim brojem izgubljenih lopti, ali kada je Adam Smit povezao dve trojke, Bilbao se oporavio i vratio u život. Ubrzo zatim na scenu je stupio Džejms Nađi koji je izjednačio lični rekord u Barsi sa 16 poena i svih sedam pogodaka iz igre. Zahvaljujući njegovim rešenjima domaćin je izbegao da se susret pretvori u dramu.

Laprovitola je meč završio sa 20 poena i 5/6 za tri, uz pet asistencija. Nikola Kalinić je u igri proveo samo 11 minuta i nije uspeo da se upiše u listu strelaca pošto je imao četiri promašaja iz igre. Kod gostiju Smit je upisao 16 poena, dok je Nikola Radičević za 17 minuta skupio osam poena i četiri asistencije.

Obradoiro se ove sezone iskristalisao kao tvrd orah za velikane. Posle skalpa Barselone i ozbiljnog mučenja Valensije, Obradoiro je na svom parketu dobio Baskoniju sa 91:86 za prvi poraz tima iz Vitorije u domaćem prvenstvu nakon dva meseca!

Baskonija se definitivno muči bez Pjerije Henrija i Tadasa Sedekerskisa, a sve veći problemi sa povredama počeli su da se oslikavaju na rezultate. Istina, gosti su četvrtinu i po vodili glavnu reč na parketu, da bi Obradoiro preuzeo kontrolu i bio jako blizu ubedljivog trijumfa pošto je na polovini četvrte deonice imao i +15 (78:63). Baskonija je tada krenula u totalnu ofanzivu i nanizala devet poena, da bi sa ključnih pet poena domaćin odbio nalet rivala i definitivno prelomio susret. Heroj pobede je Kasijus Robertson koji je ubacio 25 poena, pratio ga je Leo Vesterman sa 18 poena, pet asistencija i četiri skoka! Kod gostiju Dolton Homes ubacio je 19 poena uz osam skokova, dok je Darijus Tompson imao 15 poena i devet asistencija. Markus Hauard imao je tihu utakmicu sa 14 poena (3/6 za tri), dok je Vanja Marinković za 18 minuta uspeo da podeli samo dve asistencije.

Kameron Tejlor predvodio je Đironu sa 22 poena u trijumfu nad Granadom rezultatom 92:78, dok je Kino Kolom skupio 15 poena i pet asistencija. Dušan Miletić je odigrao 18 i po minuta i dopisao pet poena i tri uhvaćene lopte, a Roko Prkačin po poen i skok više. Kod domaćina Aleks Renfro je imao 17 poena.



tagovi

Nikola KalinićDušan MiletićNikola RadičevićKK BarselonaKK ĐironaVanja MarinkovićKK BilbaoACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara