Barselona ne greši dva puta i utakmica vredna Evrolige u Valensiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.06.18. | 14:48

Majstorica u Blaugrani za plasman u finale, u istom sosu i Valensija i Gran Kanarija

Prvog dana juna saznaćemo poslednja imena polufinalista ovogodišnjeg plej-ofa ACB lige. Baskonija i Real Madrid već su prošli dalje, a u kombinaciji su još Barselona i Andora, odnosno Valensija i Gran Kanarija.

Barselona je posle šokantnog poraza od Andore na svom terenu uspela da sačuva dozu prisebnosti i obezbedi povratak u svoju Blaugranu, gde će imati zicer situaciju. Jer, Barsa može jednom da ima loš dan i pogreši, ali dva puta u istoj seriji? Nemoguće...

Izabrane vesti

Sastav Đoana Penjaroje već je napravio veliku stvar time što je Barselonu doveo na prag eliminacije, ali sada je katalonski gigant u daleko boljoj poziciji - pre svega psihološki. Opet, Andora se neće unapred predati, svesna da bi još jedan brejk doneo istorijski uspeh za klub.

Statistika kaže i da su brojevi na strani Barselone. Naime, od poslednjih 36 četvrtfinalnih serija sa formatom 1-1-1 gde je viđena majstorica, tim koji je imao prednost domaćeg terena na kraju je slavio u 28 susreta, a poslednji put je gostujući tim napravio veliki trijumf 2015. godine, kada je Valensija slavila u domu Bilbaoa.

Ključ leži u dobroj odbrani Barselone i sprečavanju igrača Andore da se raspucaju. Teško je očekivati da bi ekipa s krajnjeg juga Španije mogao da ponovi partiju iz prve utakmice, kada je ubacila čak 16 trojki!

Iz Valensije poručuju da će predstojeći okršaj sa Gran Kanarijom biti „utakmica njihovih života“. Jasno je i zašto, pošto je na talonu plasman u Evroligu. Pobednik ovog duela obezbediće plasman u elitno takmičenje naredne sezone, pod uslovom da Barselona prethodno izbaci Andoru.

ACB - ČETVRTFINALE - MAJSTORICE

19.45: (1,20) Barselona (19,0) Andora (5,00)
22.00: (1,30) Valensija (16,0) Gran Kanarija (3,90)


tagovi

ACB ligaLiga Endesa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara